DIY Hogwarts acceptance letter

In Harry Potter and the Philosopher’s Stone ontvangt Harry zijn Hogwarts acceptance letter en komt er dus achter dat hij een tovenaar is. Stiekem wil iedereen deze brief ontvangen… Als je deze nou niet hebt gekregen, dan is er tóch nog hoop. Je kunt deze brief namelijk ook gewoon zelf maken. Hoe je dit doet lees je in dit artikel.

DIY

Benodigdheden:
– lettertypes
– fotobewerkingsprogramma
– printer en papier
– lijm

Instructies:
1.Om te beginnen heb je twee lettertypes nodig: ‘4 Privet Drive’ en ‘Dear Mr Potter’. Deze lettertypes kun je gratis downloaden op Dafont (zie bronnen onderaan). Wanneer je deze geïnstalleerd hebt, kun je beginnen.

2. Het werkt het makkelijkst als je een fotobewerkingsprogramma hebt. Nou zijn deze over het algemeen erg duur zijn in de aanschaf, dus mocht je die nog niet hebben dan kun je altijd het programma ‘Silhouette Studio’ downloaden via Silhouette America. Dit programma is eigenlijk bedoeld om te gebruiken bij een Silhouette Snij apparaat, maar dit werkt ook ideaal als Photoshop. Sinds ik dit programma gebruik, wil ik zelfs geen officiële Photoshop meer hihi. Een andere optie is bijvoorbeeld het gratis programma ‘Gimp’.

3. Open de standaardbrief en de envelop (zie bronnen onderaan) in je fotobewerkingsprogramma.

   

4. Voor de envelop heb je het lettertype 4 Private Drive nodig. Hiermee kun je je eigen naam en adres op de envelop zetten. Vervolgens print je de envelop op A4-papier uit, knip je deze uit en vouw je op de lijnen, en lijm je de twee zijkanten aan de onderkant op elkaar. Nu is je envelop klaar.

5. Voor de brief houdt je de volgende afmeting aan: 12,5cm breed en 18,5cm hoog. Op deze manier past de brief als je hem dubbel vouwt makkelijk in de envelop. De brief bestaat uit 2 pagina’s: pagina 1 is de toelatingsbrief en pagina 2 bevat de lijst van benodigdheden die eerstejaars studenten allemaal moeten meenemen.
Op pagina 1 van de brief typ je je naam en adres, op dezelfde manier als je ook op de envelop hebt gedaan. Daaronder schrijf je in het lettertype Dear Mr Potter: Dear Mr of Miss, en dan de eerste letter van je voornaam gevolgd door je achternaam. Hierna print je de brief uit op op A4-papier.

Geschreven door Samantha

Bronnen:  
Lettertypes Dafont

– Silhouette Studio Software of Gimp
Envelop en toelatingsbrief op Pinterest

⚡Volg ons op Facebook en YouTube voor het laatste Harry Potter nieuws, geruchten, weetjes, theorieën, quizzen, en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *