DIY: Een leuk fotolijstje in Harry Potter-stijl

Deze keer heb ik voor een jullie een andere soort DIY, want dit is namelijk geen replica DIY. Dit keer gaan we een eenvoudig fotolijstje omtoveren tot een Harry Potter fotolijst. Hiervoor heb ik een simpel fotolijstje bij de Action gekocht. Mijn fotolijstje had een brede metallic frame.

Benodigdheden

Wat heb je allemaal nodig:
– Fotolijst
– Printer
– Stevige A4 vellen papier
– A4 Stickervellen

– Photoshop programma (of zoals ik altijd gebruik de Silhouette Studio)
– Leuke Harry Potter plaatjes
– Basismotief voor randen fotolijst
– Harry P font
– Lijm
– 3D Plakkertjes

Stappen

1. Ik heb ervoor gekozen om de fotolijst in de stijl van Platform 9 ¾ te maken, met wat 2D en 3D effecten.
Allereerst heb ik de maten van het frame opgemeten, vervolgens heb ik in de Silhouette Studio een bakstenen muur achtergrond geopend en deze op de juiste maten gemaakt voor het frame. In plaats van de Silhouette Studio kun je natuurlijk ook een ander photoshop programma gebruiken.

2. Hierna heb ik het frame uitgeprint op een A4 Stickervel (er paste met mijn frame 3 van de delen op 1 vel) Deze heb ik uitgeknipt. Voor het aanbrengen heb ik eerst de stroken in verstek gevouwen en afgeknipt, zodat het op alle 4 de hoeken mooi aansluit. Ik heb voor de zekerheid per kant eerst het frame ingesmeerd met lijm, en daarna heb ik het baksteenmotief erop geplakt. Ik had het zo uitgemeten dat het zowel boven als onder netjes afgewerkt is. 

3. Nadat ik de basis erop had zitten, ben ik begonnen met de Harry Potter plaatjes uit te zoeken en delen uit te snijden, zodat ik niet onnodig delen hoefde te printen. De plaatjes kun je zelf uitzoeken op bijvoorbeeld Pinterest of Google. Ik heb gekozen voor plaatjes van de Hogwarts Express, het bordje van de Hogwarts Express, het Hogwarts Express ticket, het Platform 9 ¾ bordje, de trolley en koffers en de sorteerhoed.

De Hogwarts Express, het Platform 9 ¾ bordje, en de sorteerhoed heb ik tweelaags gemaakt. De sorteerhoed 2x in z’n geheel, de Hogwarts Express en het Platform 9 ¾ bordje deels. En dit heb ik op elkaar gemaakt met van die 3D plakkertjes. De trolley met koffers heb ik in 3D gemaakt met de 3D plakkertjes. Het bordje van de Hogwarts Express en het Hogwarts Express ticket zijn enkel alleen met 3D plakkertjes erop geplakt. De andere plaatjes zijn uiteindelijk op de fotolijst zelf ook bevestigd met de 3D plakkertjes. 

4. Als laatst heb ik een gouden glitter achtergrond opgezocht, die ik gebruikt heb voor de tekst ‘Hogwarts Express’ in het Harry P font. Naderhand heb ik hier een zwarte schaduw rand omheen gezet, en ook uitgeprint. Ook deze heb ik enkel met de 3D plakkertjes erop bevestigd.

Zo’n fotolijst maken kan je natuurlijk op allerlei manieren doen. Je kan bijvoorbeeld ook kettinghangers erop bevestigen, of kleine potion flesjes of de Gringott munten; net wat je hebt liggen. Je kan hier veel voor vinden op bijvoorbeeld Aliexpress, daar is het niet al te duur en kan je dus allerlei leuke dingetjes bestellen om op je fotolijstje te plakken. Maar je kan bijvoorbeeld ook leuke dingen met strijkkralen maken en erop lijmen. Op Pinterest kun je veel strijkkraal patronen van Harry Potter. 

Ik zou zeggen heel veel plezier met het maken van je eigen Harry Potter fotolijstje!

 

Geschreven door Samantha

Bronnen:
Pinterest  –  Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *