DIY The Black Quill van Dolores Umbridge (De Zwarte Veer)

The Black Quill Dolores Umbridge
In Harry Potter and The Order of the Phoenix komt Dolores Umbridge naar Hogwarts, die is aangesteld door het Ministerie van Toverkunst om toezicht te houden. Zoals we weten is dat niet zo’n succes, en weet ze alles zo te verdraaien dat zelfs Dumbledore wordt geschorst als Headmaster. Wanneer Umbridge de taak van Headmaster op zich neemt, wordt alles nóg erger.

En Harry is de eerste die bij haar op kantoor strafregels moet schrijven, met een door haar geleverde speciale veer. We weten denk ik allemaal wel wat het gevolg van het schrijven met deze veer is….juist. Op je hand komt een merkwaardig litteken als in de tekst I Must Not Tell Lies.

Onlangs heb ik een boek gekregen met veel leuke Harry Potter knutsel ideetjes (zie bronnen onderaan). Hierin staat onder andere hoe je deze specifieke veer kunt maken. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Benodigdheden

Wat heb je nodig om deze veer te maken?
– 1 lange zwarte knutselveer (je kunt ook gewoon een gevonden lange zwarte veer van een vogel gebruiken)
– zilveren verf op waterbasis
– een kwast
– een schaar
– een balpen
– een punttang
– diverse metalen sierkralen met grote gaten
– een lijmpistool met een doorzichtige lijmstift.

Zelf kon ik nergens een mooie lange zwarte veer vinden, dus heb ik een bruine veer met een zwarte watervaste stift zwart gekleurd aan beide kanten. En ik had ook geen metalen kralen met grote gaten bij de hand, dus heb ik metal look kralen gebruikt en de gaten iets groter gemaakt met een dremel.

The Black Quill Dolores Umbridge

Stappen

1. Breng met de kwast de zilveren verf in een mooie vloeiende beweging aan op de zwarte veer in de zelfde richting van de veer zelf.

2. Wanneer de verf droog is knip je aan de onderkant van de veer een puntje van 1,25 cm (½ inch) af.

3. Daarna pak je de balpen erbij en deze haal je deze helemaal uit elkaar, zodat je alleen de punt met de inktstift overhoudt.

4. Bovenaan het uiteinde knip je een stuk eraf van ongeveer 3,8 cm (1½ inch). Vervolgens schuif je de kralen over de stift heen en laat je ze rusten op de pen.

5. Schuif de veer vast een klein stukje over het stiftje van de balpen, en daarna doe je wat lijm met het lijmpistool op de bovenste kraal. Nu druk je de veer voorzichtig aan en je zwarte veer van Dolores Umbridge is klaar.

Als steun om mijn veer tegen aan te zetten, heb ik een simpele zwarte haarklem gebruikt. Ik heb deze op z’n kant gezet, waardoor je een mooie standaard hebt voor je veer.

Geschreven door Samantha

Bron:
Harry Potter Crafting Wizardry. Je kunt dit boek kopen bij Bol.com.
Harry Potter Crafting Wizardry

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *