DIY The Daily Prophet 


The Daily Prophet is uiteraard de bekendste krant in de Wizarding World. Als Harry Potter fan is het daarom zeker leuk om een Daily Prophet in je collectie te hebben! Ze zijn erg leuk om zelf te maken. In dit artikel lees je hoe… maar helaas wel zonder de bewegende foto’s. Als ik er ooit achter kom hoe ik dat voor elkaar kan krijgen, maak ik een nieuw artikel voor jullie 😉

Benodigdheden

Om de Daily Prophet zelf te maken heb ik de bestanden van de Wizardry Workshop van Muggle Magic gebruikt en een deel van Daan de Ruijter gebruikt, zodat ik in totaal 16 enkelzijdige pagina’s had. Zie voor de bestanden de bronnen onderaan dit artikel.

Verder heb je nodig:
– A4 en A3 papier en printer/kopieermachine
– gouden metallic stift
– plakband

Stappenplan

  1. De 16 enkelzijdige pagina’s heb ik dubbelzijdig op A4-formaat uitgeprint en daarna uitvergroot naar A3 dubbelzijdig. Zo hield ik dus 8 dubbelzijdige A3 pagina’s over. Ik heb ervoor gekozen om het in de lengte op A3 te doen, zodat het formaat redelijk overeenkomt met een normaal krant formaat. 
  2. Vervolgens heb ik op alle pagina’s de P van Prophet met een metallic goud stift bewerkt, zodat dit er mooier uitziet. 
  3. Daarna heb ik de pagina’s per 2 naast elkaar gelegd en met normale transparante plakband aan beide kanten aan elkaar geplakt. Als je de 8 pagina’s aan elkaar gemaakt hebt, houd je dus 4 dubbelzijdige pagina’s op A2 over. 
  4. Ten slotte vouw je de pagina’s dubbel, en schuif je ze in elkaar. En dan is je Daily Prophet helemaal klaar!

Mocht je geen gelegenheid hebben om een kopieermachine te gebruiken om de pagina’s naar A3 uit te vergroten, dan kun je het natuurlijk het ook gewoon in A4 formaat houden.

Zoals jullie misschien al weten gebruik ik vaak de Silhouette Studio, een programma zoals Photoshop. Hiermee kun je eventueel ook zelf een persoonlijke voorpagina maken voor je Daily Prophet. Ik heb zelf een blanco template gemaakt die je eventueel kan gebruiken als je dus zelf een persoonlijke voorpagina wilt maken. Voor het lettertype kan je bijvoorbeeld ‘HogwartsWizard’ gebruiken of ‘4 Private Drive’. Ook heb ik nog wat specifieke Harry Potter fonts gevonden bij de Harry Potter Fan Zone, waaronder die voor de Daily Prophet. De link staat vermeld bij de Bronnen onderaan dit artikel.

Veel plezier met het maken van je eigen Daily Prophet!

Geschreven door Samantha

Bronnen:

https://wizardryworkshop.com/?s=Daily+Prophet
http://daanderuijter.nl/Documents/prophet-final-web.pdf
https://www.harrypotterfanzone.com/fonts/the-daily-prophet-font/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *