Recensie Escaperoom The Wizard School – Escaperoom Alkmaar

Zoals je al in ons vorige artikel kon lezen, zijn we met een paar redacteuren van Dutch Witches & Wizards naar Escaperoom Alkmaar geweest om daar de kamer The Wizard school te testen. Dat deden we natuurlijk maar al te graag! Benieuwd wat we ervan vonden? Lees dan snel door.

Locatie
Score: 3/5

Cynthia:
Makkelijk bereikbaar met de auto, maar met een paar parkeerplaatsen. Minder goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Norah S.:
De locatie zelf vond ik wat gewoontjes. Nu hebben veel escaperoomlocaties dat wel aan de buitenkant, maar ik vond de aankleding in de ontvangstruimte ook niet erg bijzonder. Er hingen posters van de kamers en er was een muur om een foto te kunnen nemen nadat je had gespeeld, maar verder was het erg eenvoudig ingericht. Overigens hoorden we dat de kamer genaamd Cabin 666 zich ook echt in een blokhut bevond. Die heb ik jammer genoeg niet gezien, maar dat klinkt natuurlijk erg gaaf!

Ontvangst
Score: 5/5

Cynthia:
Met een gastvrij ontvangst werden we goed voorbereid, voordat we gingen escapen; van te voren werden duidelijke afspraken en regels besproken. Voor mijn eerste keer naar een escaperoom kon ik dat erg waarderen. Net voor de ingang van de eerste kamer werden we gewaarschuwd voor het gevaar dat binnen de muren schuilt. Er werd geadviseerd om op je instinct af te gaan. Met die gedachte voelden we onze hartkloppingen omhoog gaan van enthousiasme.

Norah S.:
De ontvangst was top! Er was genoeg tijd en ruimte (zelfs naar corona-standaarden) om rustig te kunnen zitten en iets te drinken of de kamer na te bespreken. Het personeel was erg vriendelijk en maakte maar al te graag een praatje. Dat de eigenaar ook flink wat tijd vrij maakte om nog even met ons te praten was natuurlijk de kers op de taart.

Sfeer/beleving
Score: 6/5

Cynthia:
Toen we bezig waren, waren we helemaal in Harry Potter element door de combinatie van puzzels en de achtergrondmuziek.

Norah S.:
“Waan je met je team op Hogwarts” staat er bij de online beschrijving van The Wizard School. Dat hebben we zeker weten gedaan! Zowel de aankleding als de achtergrondmuziek waren beiden helemaal in-thema en ook de puzzels pasten er goed bij. Ik moest mezelf er soms echt aan herinneren dat ik met puzzels bezig moest zijn en niet even de tijd kon nemen om de muurschildering en andere details even goed te bestuderen. Het plaatje was gewoon compleet, dat zie je niet vaak.

Puzzels
Score: 4.5/5

Cynthia:
Voor een beginner als ik zijn sommige puzzels aan de pittige kant, maar dat geeft niet, want er zijn ook vele raadsels en puzzels die wat makkelijker zijn; het was in goede harmonie. Om iets te kunnen oplossen mag je zelfs echt toveren, wie wil dat nou niet ?

Norah S.:
De puzzels waren heerlijk gevarieerd; sommige vertrouwd, andere vernieuwend. Ik heb al best wat escaperooms gedaan en ik heb nog niet eerder van ál mijn zintuigen gebruik hoeven te maken. Het aantal puzzels lag wel erg hoog, een beetje te hoog voor een groep met voornamelijk beginnende escape-roomers denk ik, maar dat we het niet binnen de tijd hebben gered deed niets af van de ervaring. Waar niet kunnen ontsnappen vaak voelt als een verlies, was dat hier absoluut niet het geval. Dat werd helemaal goed gemaakt door de uitdagende puzzels.

Algemene ervaring
Score: 9¾/5

Cynthia:
Het volledige plaatje was een geweldige ervaring! Als een Harry Potter lover was ik helemaal in de tovenaarswereld, alles klopte gewoon. Ik genoot ook van de humor die erin verwerkt was, die dingetjes maken het gewoon af.

Norah S.:
In het algemeen vond ik dit echt een top escaperoom. Hij staat zeker in mijn lijstje met favorieten! De magie, het toveren, en alle kleine details die me echt deden denken aan de wereld van Harry Potter, maar ook de vernieuwende puzzels maakten deze kamer zo gaaf. Het was niet alleen maar sleutels zoeken en cijfersloten kraken, maar veel variatie in hoe nieuwe dingen vrij te spelen en wat je moest doen om puzzels op te lossen. Dit zijn echt het soort kamers waar ik met mijn gebruikelijke escaperoom-groep graag naartoe ga, omdat ze toch net iets bijzonders hebben tegenover de gemiddelde kamer.

Slot
Alles samen genomen was het dus echt een geweldige ervaring! De sfeer, de puzzels, alle onderdelen samen maken deze kamer tot wat het is: een magische uitdaging. We raden dezer escaperoom iedereen aan, maar vooral gezinnen en fans van Harry Potter en andere toverwerelden zullen deze kamer kunnen waarderen!

 

Geschreven door Cynthia – (Instagram: @cynthiadaanen) en Norah S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *