Leestips met magische scholen

Om in het thema van Harry Potter te blijven, heb ik voor deze maand een leuke lijst gemaakt met boeken waarin magische scholen voorkomen. Magische scholen vind ikzelf echt een leuk iets in een boek, omdat elke schrijver dit weer anders aanpakt en je zo (naar mijn idee) telkens weer nieuwe dingen ‘leert’ over magie.

Hierbij mijn top 5 van boeken met magische scholen.

1. Vampire Academy, geschreven door Richelle Mead

Vampire Academy is een reeks van zes jeugdboeken van de Amerikaanse auteur Richelle Mead. De serie vertelt het verhaal van Rosemarie “Rose” Hathaway, een 17-jarige Dhampire, die wordt opgeleid tot lijfwacht van haar vriendin en Moroi Vasilisa “Lissa” Dragomir. Terwijl ze op de St. Vladimir’s Academy leert hoe ze Strigoi (ondode en slechte vampiers) moet verslaan, raakt Rose verstrikt in een verboden liefde voor haar knappe instructeur Dimitri Belikov, terwijl ze een onbreekbare band heeft met Lissa.
Vampire Academy boeken
Interesse? Je kunt de Vampire Academy boekenreeks hier kopen.

2. De verborgen universiteit, geschreven door Natalie Koch

Alexa Westerhof wordt uitgenodigd om een semester Engelse Literatuur te gaan studeren aan de Canforth Park University in London. Ze krijgt te horen dat ze is uitgenodigd, omdat ze een maga is (een magiër). Het blijkt dat haar vader, die ze nooit heeft gekend, ook een magus was.
Op de plek van de universiteit zit nog een verborgen universiteit die Maga en Magus kunnen betreden om hun magie te gebruiken op de juiste manier. Plotseling raakt een huisgenoot in een onverklaarbare coma en gaat ze samen met Sander (haar beste vriend) op onderzoek uit. Ze komen erachter dat er een boek is dat erg gevaarlijk is, maar de enige sleutel is om haar huisgenoot te redden. Het is een trilogie die ontzettend leuk en fijn wegleest.
De geheime universiteit boeken
Interesse? Je kunt de De verborgen universiteit boekenreeks hier kopen.

3. Muse Academy, geschreven door Morgan Blade

Imogen Parker is een doodnormale tiener, tot ze een mysterieuze brief uit het buitenland ontvangt. Ze is toegelaten tot een kunstschool waar niemand ooit van gehoord heeft. Imogen kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en vertrekt naar Muse Academy, op het Griekse eiland Helikon.
Al snel raakt ze bevriend met enkele creatieve figuren; Kaida, de muzikale tweeling Aeon en Milo, Lexi, Drake, Cera, Damian en Harper. De negen ontdekken al snel het magische mysterie dat rondom de school hangt. Imogen wordt meegesleurd in een vreemd avontuur vol eeuwenoude magie. Wanneer een paar weken later het eiland wordt opgeschrikt door een aanval van de wraakzuchtige sirenen, dreigt de ondergang voor Muse Academy. Gelukkig zijn Imogen en haar vrienden er. Ze blijken over bijzondere vaardigheden te beschikken, die ze hard nodig zullen hebben om de Sirenen te verslaan. De race tegen de klok begint…
Muse Academy boeken
Interesse? Je kunt de boekenreeks hier kopen.

4. Magisterium, geschreven door Holly Black

De meeste kinderen zouden er alles voor overhebben om mee te doen aan de IJzerproef. Callum Hunt niet. Al zijn hele leven heeft zijn vader hem gewaarschuwd voor magie. Als Callum slaagt voor de IJzerproef, wordt hij toegelaten tot het sinistere Magisterium, dat kinderen opleidt tot machtige tovenaars, dus hij doet zijn best om te falen. Maar het Magisterium lijkt een duistere connectie met zijn verleden én zijn toekomst te hebben, en de IJzerproef is slechts het begin van alle grote uitdagingen die Callum te wachten staan…
Magisterium boeken
Interesse? Je kunt de boeken hier kopen.

5. Carry on, geschreven door Rainbow Rowell

Simon Snow wil gewoon relaxen en genieten van zijn laatste jaar op de Watford School of Magicks, maar iedereen valt hem lastig. Zijn vriendin heeft het uitgemaakt, zijn beste vriend is een plaaggeest, en zijn mentor probeert hem in de bergen te verstoppen, waar hij misschien veilig zal zijn. Simon kan niet eens blij zijn met het feit dat zijn kamergenoot en oude rivaal spoorloos verdwenen is, omdat hij zich zorgen blijft maken over het kwaad. En er zijn spoken. En vampiers. En verschrikkelijke, duivelse dingen die proberen om Simon neer te halen. Als je ’s werelds krachtigste magiër bent, kun je nooit even relaxen en genieten.
Carry on boek
Interesse? Je kunt Carry on hier kopen.

 

Geschreven door Lara – (Instagram: @Laravanhardeveld)

Bron: Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *