Harry Potter filmreeks op maandagavonden op NET5

Op maandagavonden zijn sinds kort weer alle Harry Potter films te zien op NET5. Vorige week werd Harry Potter and the Philosopher’s Stone uitgezonden. Vanavond om 20:30 uur is Harry Potter and the Chamber of Secrets (Harry Potter en de Geheime Kamer) aan de beurt. En de maandagen daaropvolgend de volgende delen. Het leuke is dat de televisieversies van de films verlengde versies zijn met toegevoegde scènes. Het is daarom zeker de moeite waard om de films (nog eens) op televisie te bekijken!

Harry Potter and the Chamber of Secrets

In Harry Potter and the Chamber of Secrets begint Harry aan zijn tweede jaar op Hogwarts. Dat verloopt niet helemaal volgens plan. Nog voordat Harry op Hogwarts arriveert, wordt hij gewaarschuwd door Dobby de huis-elf dat hij niet terug moet keren naar school omdat daar vreselijke dingen gaan gebeuren.

‘‘Something Evil Has Returned To Hogwarts!’’

Dobby probeert dan ook op allerlei manieren te voorkomen dat Harry naar Hogwarts vertrekt, maar dit schrikt Harry niet af. Eenmaal aangekomen op Hogwarts komt Harry erachter dat er inderdaad wel erg vreemde dingen gebeuren: hij hoort een mysterieuze stem, er vinden opeens aanvallen plaats en hij vindt een bijzonder dagboek.

Weetjes

– Harry Potter and the Chamber of Secrets werd uitgebracht op 3 november2002 en werd net als het eerste deel geregisseerd door Chris Columbus en grotendeels opgenomen in de Leavesden Studios.
– Nieuwe rollen in deze film zijn Kenneth Branaghals Gilderoy Lockhart en Jason Isaacs als Lucius Malfoy.
– Dit deel is het laatste waarin Richard Harrisde rol van Professor Dumbledore Hij overleed helaas iets meer dan een week voor de première.
– Met een lengte van 161 minuten is dit tweede deel het langste deel uit de filmreeks.
– Harry Potter and the Chamber of Secrets werd in totaal genomineerd voor 39 prijzen, waarvan er 9 werden gewonnen.
– Shirley Henderson was 37 jaar toen ze in deze film de rol van Moaning Myrtle (Jammerende Jenny) speelde. Ze is daarmee de oudste actrice die een student speelt.
– Veertien auto’s van het merk en type Ford Anglia werden gesloopt tijdens het filmen van de scène waarin de auto de Whomping Willow (de Beukwilg) invliegt.
– Na de transformatie met de Wisseldrank klinken Harry en Ron nog als zichzelf. Dit is geen re-dub. De acteurs van Crabbe en Goyle (Korzel en Kwast) imiteerden zelf de stemmen van Daniel Radcliffe en Rupert Grint.
– Een aantal personages uit het boek is niet in de film verwerkt, zoals Peeves (Foppe de Klopgeest).

 

Geschreven door Feli – (Instagram: @felisuniverse)

Bronnen:
– J.K. Rowling, Harry Potter (boekenreeks), 1997-2007

– https://nl.wikipedia.org/wiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *