Maak je eigen Nimbus 2000

Nimbus 2000 DIY
Heb je altijd al je eigen Harry Potter Nimbus 2000 willen hebben, maar vind je hem veel te duur om te kopen? Dan kun je er natuurlijk altijd zelf een maken! Zeker als je creatief bent of je mensen in je netwerk hebt die een beetje handig zijn. En het is ook nog eens erg leuk om te doen. 

DIY

Zelf ben ik ook een Nimbus 2000 aan het maken, en op een paar kleine details na is de mijne klaar. Er is erg veel informatie over te vinden op internet, zoals op YouTube of Pinterest. Ik ben uiteindelijk op deze website terecht gekomen. De website is Engelstalig, maar eenvoudig te vertalen. Ook staan er afbeeldingen bij die laten zien hoe je het precies moet doen. Ik heb mijn Nimbus 2000 uiteindelijk iets anders gemaakt, omdat ik niet aan alle benodigde materialen kon komen, en ook geen mensen kon vinden die mij erbij konden helpen. Mijn Nimbus 2000 heeft er bijvoorbeeld geen steun op zitten waar je je voeten op kan zetten. Je kunt het dus naar je eigen wensen aanpassen.

Benodigdheden

Wat heb je verder allemaal nodig?
– Papier
– Een houten balk van 5 cm dik, 20 cm breed, en 1,5 m lang
– Decoupeerzaag
– Schuurmachine
– Boor
– Houtvuller
– Plamuurmes
– Grondverf
– Bruine verf
– Zwarte verf
– Een ronde houten stok 1,5 cm doorsnee en 50 cm lang
– Berkentakken
– IJzerdraad
– Goudkleurig vinyl
– Gouden verf
– Metalen ringen

Op de website worden ook nog een aantal gereedschappen genoemd die je nodig hebt, al moet ik zeggen dat ik heel veel van deze gereedschappen niet heb. Ik heb daarom gewoon mijn eigen draai eraan gegeven.

Stappenplan

1. Ten eerste knip je een Nimbus 2000 vorm op ware grootte uit papier. Dit gebruik je als mal om van de houten balk een bezemsteel te maken. De bezemsteel zaag je vervolgens uit en schuur je (zodat de bezemsteel ook de mooie rondingen krijgt). Eventuele gaten en barsten vul je op met houtvuller en maak je helemaal glad met een plamuurmes.

2. Vervolgens schuur je de bezemsteel nog een keer lichtjes op en voorzie je hem van grondverf. Wanneer de grondverf droog is schuur je de steel nog een keer lichtjes op, en herhaal je de grondverf en het schuren.

3. Hierna verf je de steel helemaal bruin en terwijl de bruine verf nog nat is, ga je er met ruwe streken met zwarte verf overheen, waardoor je de juiste kleur van de steel krijgt.

4. Boor aan het einde van de steel (waar de bezemborstel begint) een flink gat met een doorsnee van 1,5 cm en plaats hierin een ronde houten stok van 50 cm lang. Deze stok verf je ook bruin. Vervolgens bind je de takken* hieromheen met behulp van ijzerdraad. Het ijzerdraad doe je er op drie plaatsen goed omheen: bovenaan, in het midden en onder bij de punt van de bezemborstel. De overige takken knip je netjes weg met een snoeischaar. 
*In plaats van wilgentakken, heb ik berkentakken besteld. Dat kan namelijk ook goed. 

5. Het logo van de Nimbus 2000 kun je uit goudkleurig vinyl snijden met een plotter machine en plaats je daarna op het einde van de steel. Je kunt het logo er ook zelf opschrijven met goudkleurige verf. Voor de mooie goudkleurige banden die om de Nimbus 2000 heen zitten, heb ik gewoon van die metalen ringen gebruikt die je bij de bouwmarkt kunt kopen en die heb ik goudkleurig gespoten. 

Wat kun je er allemaal mee doen?

Wanneer je niet al te groot woont, kun je eventueel beugels aan de muur maken om je zelfgemaakte Nimbus 2000 op te hangen. Mocht je een voetensteun hebben gemaakt, dan kan je de bezem daarmee natuurlijk ook mooi mee neerzetten in je kamer. Ook is je zelfgemaakte Nimbus 2000 perfect voor cosplay. Zo heb je bij cosplay evenementen altijd iets bijzonders bij je, namelijk je eigen handgemaakte Nimbus 2000. Ook is een zelfgemaakte Nimbus 2000 super leuk voor photoshoots, en kun je de foto’s daarna eventueel bewerken met Photoshop of laat je dit door iemand anders doen die goed kan photoshoppen, waardoor het dan zomaar ineens kan dat jij, net als ik, in je Harry Potter outfit boven de Hogwarts Express vliegt op weg naar Hogwarts!

Ik wens je heel veel plezier met het maken van je eigen Nimbus 2000!


Geschreven door
Samantha

Bron: www.instructables.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *