Boekentips van Harry Potter acteurs

Om nog dichterbij je favoriete Harry Potter-acteur te komen, kun je dezelfde of soortgelijke boeken gaan lezen. In dit artikel zoomen we in op Emma Watson en Evanna Lynch, die allebei heel erg van lezen houden. Met deze boekentips en weetjes kun je er voorlopig weer tegenaan.

Emma Watson 

Emma Watson is, net als haar personage Hermione Granger, een enorme boekenwurm. Ze leest graag allerlei soorten boeken, maar het liefst leest ze boeken uit de genres biografie en autobiografie. Ik kan me zo voorstellen dat ze een gigantische boekenkast heeft.

Boekenfee
Emma heeft in 2017 een internationaal project gelanceerd (The Book Fairies), waarbij boeken op openbare plaatsen worden achtergelaten zodat andere mensen ervan kunnen genieten. Emma liet eerder op Instagram zien dat ze leesboeken neerlegde bij monumenten van Harriet Tubman, Gertrude Stein en Eleanor Roosevelt. Harriet Tubman is een Amerikaanse abolitionist en humanitair, en vocht in 1822 voor vrouwenrechten. Ook Gertrude Stein en Eleanor Roosevelt hebben zich veelvuldig uitgesproken over vrouwenrechten. Het is te merken dat Emma een goodwill-ambassadeur van de VN-organisatie UN Women is. In december 2019 heeft Emma wereldwijd maar liefst 2.000 exemplaren van het boek Little Women verstopt. Bij deze campagne waren zo’n 38 landen betrokken. Het was het grootste boekenfee-evenement ooit.

Boeken
Een tijdje geleden is Emma ook begonnen met een feministische boekenclub en deelt ze geregeld op social media over welke boeken het gaat. Hieronder lichten we er twee uit:

– My life on the road:
Dit boek is geschreven door Glaria Steinem, een feministische journalist uit de Verenigde Staten. Ze is al sinds de jaren vijftig actief. In het boek My life on the road vertelt Glaria openhartig haar verhaal over haar groei en de revolutionaire beweging voor gelijkheid. Het boek is een biografie en is Engelstalig. Het is te koop bij Bol.com vanaf € 11,99.

– All about love:
Dit boek is geschreven door Gloria Jean Watkins (onder het pseudoniem Bell Hook), een schrijver, hoogleraar, feminist en sociaal en politiek activist. In het boek bespreekt Bell aspecten van liefde in de moderne samenleving, gecombineerd met haar psychologische en filosofische ideeën. Het boek is oorspronkelijk gepubliceerd in 1999 en valt onder het genre creatieve non-fictie en is Engelstalig. Dit boek is eveneens te koop bij Bol.com, vanaf € 12,99.

 

 

View this post on Instagram

All the books we read in @chickpeepspod book club this summer 📚🌱 (minus Free The Animals which @oh_momoko and I had to share!). I’m so proud of our community for taking on the idea of a vegan book club with relish and for being so open to educating ourselves and evolving as activists. A book a fortnight was ambitious but we managed it! Thank you to everyone in our group who joined us for this venture in between podcast seasons. Our last book for the summer is my pick, Charlotte’s Web, which we will be discussing on Saturday evening, the 15th. 🕷 I’m so excited for this one, I think it is the story which initially struck a chord in my heart as a child about the plight of animals and made me see that animals have lives and feelings and families, and our relationship to them should be to protect and respect them. Looking forward to seeing some of you then. We are still also figuring out the next step for the podcast and the patreon community so will update you all at the weekend 🙂 #TheChickPeeps #ChickPeepsSummerBookClub #veganbooks

A post shared by Evanna Lynch (@msevylynch) on

 

Evanna Lynch 

Evanna Lynch heeft een voorliefde voor dieren en lezen, die ze combineert met haar boekenclub met een veganistisch thema en haar podcast-bedrijf The ChickPeeps. Je kunt de podcasts beluisteren op www.thechickpeeps.com.  

Boeken
Na de lockdown in Ierland deelde ze haar favoriete leesboeken op Instagram en ze raadt ons aan om deze ook te lezen. Hieronder twee aanraders:

– Don’t touch my hair:
Dit boek is geschreven door Emma Dabiri, een Iers-Nigeriaanse auteur. Dit debuutboek gaat over de vraag waarom zwart haar belangrijk is en hoe het als blauwdruk voor dekolonisatie kan worden gezien. Aan de hand van haar uitspraken en de goede, geïnformeerde essays neemt Emma ons mee naar een pre-koloniaal Afrika en verder in de huidige Natural Hair movement. Het is een Engelstalig boek en is als e-boek te koop op Bol.com vanaf € 9,49. 

– One hundred and fifty-two days:
Dit boek is geschreven door Giles Parely-Phillips en is een uniek semi-autobiografische verhaal dat gaat over een jongen die op jonge leeftijd zijn moeder heeft verloren. Evanna: ”Het is een prachtig, eerlijk en hartverscheurend verhaal.” Het is een Engelstalig boek en valt onder de genres poëzie en literaire fictie. Het boek is als e-boek te koop op Bol.com vanaf € 9,99.

Wat lezen nou zo magisch maakt, is dat je bij het lezen even uit je dagelijkse leven kunt stappen. De schatting is dat zeker ongeveer 7 op de 10 Harry Potter-fans erg van lezen houdt. Dus aarzel niet en begin met lezen!


Geschreven door Cynthia – (Instagram: @cynthiadaanen)

Bronnen:
– Instagram @emmawaton en @msevylynch

www.thechickpeeps.com
Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *