Nieuwe Harry Potter-serie in de maak bij Warner Bros

Er gaan al geruime tijd geruchten rond dat een nieuwe Harry Potter-serie in de maak zou zijn. Het is inmiddels negen jaar geleden dat de laatste Harry Potter film in de bioscoop verscheen, maar sindsdien zijn nieuwe producties die zich afspelen in de ‘Wizarding World’ niet gestopt. Zo ging in 2016 het tweedelige toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child in première en inmiddels zijn we ook al op weg naar het derde deel van de Fantastic Beasts-films. Tevens heeft Warner Bros in september 2020 officieel de Harry Potter game Hogwarts Legacy aangekondigd. Na al die jaren is er dus nog voldoende interesse in Harry Potter!

Plannen Warner Bros

Warner Bros heeft eerder de nieuwe streamingdienst ‘HBO Max’ opgericht, waarop films en series van Warner Bros en enkele andere netwerken zullen worden vertoond. Warner Bros gaat hiermee de concurrentie aan met Netflix en Disney+. HBO Max is op dit moment echter nog niet beschikbaar in Nederland. 

Volgens verschillende bronnen heeft Warner Bros interesse om voor deze streamingdienst een nieuwe Harry Potter-serie te ontwikkelen. De serie zou zich afspelen voor de gebeurtenissen in de films en boeken. Het zal dus niet draaien om Harry Potter, maar wel in hetzelfde universum plaatsvinden. Dit is vergelijkbaar met de Fantastic Beasts-films en de nieuwe game Hogwarts Legacy.

Verschillende ideeën

Er zouden momenteel bij Warner Bros achter de schermen verschillende ideeën voor een nieuwe serie worden besproken. Een van de mogelijkheden die naar voren kwam, is een serie die gaat over een jongere versie van Dumbledore. Wellicht zouden daar ook de jongere versies van andere docenten bij betrokken kunnen worden. Naast een nieuwe Harry Potter-serie over een jonge Dumbledore, zou bijvoorbeeld een remake van de Harry Potter films, waarbij ieder deel een volledig seizoen zou zijn, ook een geweldig idee zijn. Op die manier kan meer in detail worden getreden en komen de boeken meer tot hun recht. Of zoals Daniel Radcliffe (Harry Potter) in een interview heeft verteld, zou een tv-serie over de Marauders ook ‘‘very cool’’ zijn!

Deze nieuwe serie zou overigens pas in 2022 bekend worden gemaakt, omdat Warner Bros momenteel de streamingsrechten niet bezit. Tot die tijd zullen we dus nog even moeten afwachten.

Harry Potter serie


Geschreven door Feli – (Instagram: @felisuniverse)

Bronnen:
https://wegotthiscovered.com/
https://variety.com/
https://www.tvguide.com/
Twitter: @GraceRandolph

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *