DIY Brulbrief


In Harry Potter and the Chamber of Secrets ontvangt Ron een brulbrief van zijn moeder, omdat hij de vliegende auto had gestolen. Wil je zelf ook zo’n brulbrief maken? Lees dan snel verder hoe.

DIY

Benodigdheden:
Wat heb je allemaal nodig om een brulbrief te maken?
– Stevig rood papier/karton
– Een printer 
–  Schaar
– Hobbymesje
– Liniaal
– Potlood
– Lijm
– Eventueel een originele sealstamp met sealwax

Instructies:
1. Om te beginnen heb ik een sjabloon opgezocht van de envelop van de brulbrief (zie bronnen). Dit sjabloon heb ik afgedrukt op wit A4 papier en deze daarna overgetekend op rood steviger papier.

2. De envelop heb ik vervolgens met een hobbymesje uitgesneden met behulp van een liniaal en een snijmat. De vouwlijnen
heb ik lichtjes in gesneden, zodat de basis van de brulbrief makkelijker te vouwen is.

3. Vervolgens print je de tekst van de brulbrief uit op 20,5 cm x 11,5 cm (zie bronnen). Deze knip je uit. Knip bij de bovenste en de onderste rand smalle langwerpige puntjes eruit. Hiermee creëer je de tanden van de brulbrief.

4. De tong van de brulbrief maak je met een rood strookje papier of een lintje van 1,5 cm. Maak een klein sneetje onder het woord ‘another’ van ongeveer 1.5cm breed. Hier doe je het rode strookje papier of lintje door en die plak je aan de andere kant van de brief vast.

5.  Tussen de tekst en de tanden in zit nog een vouwlijn; dit is de plakrand waarmee je de brief vast maakt in de envelop.

6. Ik heb ten slotte een goudkleurig Ministry of Magic Sealwax plaatje uitgeprint om op de envelop te plakken. Ook heb ik het adreslabel uitgeprint en op de brulbrief geplakt (zie bronnen).
Nu is je brulbrief klaar!


Variatie: Je kunt natuurlijk ook je eigen tekst voor de brulbrief bedenken en je eigen adreslabel maken. Om dit te doen kun je bijvoorbeeld in een fotobewerkingsprogramma de afbeelding te openen en de originele tekst weg te halen en te vervangen door je eigen tekst, of typ in Word je eigen tekst en print deze in het juiste formaat uit. Je kunt dan ook een andere kleur papier kiezen.
Mocht je in bezit zijn van een Sealwax Stamp en Sealwax, dan kun je er een echte stempel opmaken.

Ik wens jullie allemaal veel plezier met het maken van je eigen brulbrief!

 

Geschreven door Samantha

Bronnen:
Envelop brulbrief

Tekst brulbrief
Ministry of Magic Sealwax plaatje
Adreslabel

⚡Volg ons op Facebook en YouTube voor het laatste Harry Potter nieuws, geruchten, weetjes, theorieën, quizzen, en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *