DIY: Harry Potter house kerstsok

Aangezien de kerst bijna voor de deur staat, dacht ik laat ik eens een extra toepasselijke DIY bedenken voor jullie. Dit keer gaan we een kerstsok maken in je favoriete housestijl. Wat voor mij natuurlijk Gryffindor is. Deze DIY is op zich vrij makkelijk om te maken.

Benodigdheden

Wat heb je nodig?
– Sjablonen van de kerstsok en eventueel van de stropdas en de andere vormen
– Vilt op A4 formaat (afhankelijk van het huis waarin je wilt maken zijn dit de kleuren)
– 2x zwart
– 1x rood
– 1x wit
– 1x geel
– Schaar
– Spelden
– Garen (geel, zwart en rood)
– Alleslijm
– Naald en/of een naaimachine
– Strijkpatch van je favoriete house

Stappenplan

1. Eerst knip je de sjablonen uit…

2. Dan leg je de 2 zwarte A2 vellen vilt op elkaar. Vervolgens speld je het sjabloon van de kerstsok op de 2 vellen zwarte vilt en knip je het uit. 

De stropdas heb ik uit het gele vilt geknipt, en met restjes van het rode vilt heb ik zo dun mogelijke strookjes geknipt. De strookjes heb ik op 2 verschillende manieren met alleslijm op de stropdas gelijmd. Vervolgens heb ik het witte gedeelte uit vilt geknipt en hier de stropdas op gelijmd.

Vervolgens heb ik de 2x 2 rode delen uitgeknipt, deze heb ik iets breder gemaakt dan de sok zelf is.

3. Daarna leg je de 2 zwarte delen naast elkaar op tafel met de tenen naar elkaar toe. Hier speld je op beide delen het bovenste deel op en dit maak je met gele draad en een naald vast op de basissok met een leuk steekje, van beneden naar boven en met wat ruimte er tussen. Wanneer je deze er beide op hebt zitten pak je het rode gedeelte van de hak en ook dit zet je op beide sokken even vast met een speld, en maak je op dezelfde manier vast als het bovenste gedeelte.

4. Als het goed is heb je aan de zijkanten een randje over. Nu lijm je het witte gedeelte met de stropdas op het rode gedeelte. Wanneer de lijm goed droog is, leg je de sokken op elkaar met de beide bewerkte kanten naar buiten en naai je dit aan elkaar vast. Als je het met de naaimachine doet, en eigenlijk ook als je het met de hand doet, gebruik je sowieso zwarte garen, maar let op dat je aan de bovenkant niet op de rand bij het rode gedeelte begint, want deze stak aan beide kanten wat uit vergeleken met de rest van de sok.

5. Als je de sok helemaal aan elkaar hebt zitten, pak je een rode draad in de naald en naai je met de hand de rode uiteinden aan elkaar waardoor dit lijkt alsof het 1 geheel is. Dit doe je bij het bovenste rode gedeelte en bij het rode gedeelte op de hak.

6. Daarna knip je een zwarte en rode strook vilt van 10cm lang en 2cm breed. Deze speld je ook even op elkaar, en pak weer een rode draad en naai dit aan elkaar vast. Wanneer je helemaal rond bent, pak je de strook dubbel en maak je het in het hoekje vast zodat je de sok ook daadwerkelijk kan ophangen.

7. Als laatste hoef je nu alleen nog maar de strijkpatch van je house erop te strijken. Ik had zelf helaas geen strijkpatch meer liggen, dus heb ik in de silhouette studio een strijkpatch nagemaakt; de basisvorm heb ik uit subliflex gesneden met mijn cameo, en op de sok geperst, en vervolgens heb ik er de afbeelding in spiegelbeeld uitgeprint met de sublimatie printer, en die vervolgens op het witte vlak geperst.

Veel plezier met het maken van deze leuke DIY!

Geschreven door Samantha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *