DIY: Zelf een Harry Potter map maken

Zelf van alles maken is voor mij het leukste dat er is! Ik zit zo’n beetje dagelijks op Pinterest om ideetjes op te doen. Zo kwam ik ook het idee tegen voor een bijzondere map in Harry Potter-stijl. Al was volgens mij het plaatje wat ik zag een fotoalbum dat bewerkt was. Maar ik heb ervoor gekozen om er een map van te maken. Benieuwd hoe ik dit gedaan heb? Lees dan snel verder.

Benodigdheden 

Wat heb je nodig om dit te maken?
– Map
– Tissues
– Lijm
– Modpodge
– Kwast voor de Modpodge
– Zwarte spuitverf of gewoon zwarte acryl verf
– Goudverf
– Kwasten
– Spons
– Touw
– Houten eetstokjes van de Chinees
– Stevig papier
– Snijplotter of een printer en het daarna zelf met een schaar of hobbymesje uitsnijden

Stappenplan

1. Met mijn plotter heb ik eerst het ontwerp uitgewerkt en een tekst voor op de voorkant bedacht. Vervolgens ben ik alles meerdere keren gaan snijden. Afhankelijk van de dikte van het papier zijn sommige delen 3 lagen en sommige delen 4 lagen.

2. Nadat alles uitgesneden was, heb ik alles op elkaar gelijmd. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen een plotter heeft, dus je kan het ook gewoon uitprinten op steviger papier en alles met een hobbymesje uitsnijden of uitknippen. Toen ik alles op elkaar had gelijmd ben ik het op de map gaan leggen om te kijken hoe ik het wilde hebben en vervolgens heb ik alles erop gelijmd. Hier heb ik gewoon simpele ‘Tacky Glue’ lijm van de Action voor gebruikt.

3. Vervolgens ben ik verder gegaan met een houten stokje van de Chinees; deze heb ik aan de bovenkant met een hobbymesje wat ronder gemaakt. Hier heb ik met een lijmpistool er een toverstafje van gemaakt. Deze heb ik met het lijmpistool vastgezet op de map en bovenop het handvat nog eens extra bol gemaakt.

4. Hierna ben ik met dunne tissues en modpodge verder gegaan om te zorgen dat er een reliëf laagje overheen kwam, maar zodat je wel nog alle vormen goed er doorheen zag komen. Dit heb ik 2 lagen gedaan.

5. Vervolgens heb ik de hele buitenkant met zwarte spuitverf van de action bewerkt als basis. Toen dit goed droog was ben ik alles wat ik met de plotter uitgesneden had en de toverstaf met goudverf gaan bewerken en weer goed laten drogen.

6. Uiteindelijk ben ik met dezelfde goudverf en een spons de hele map gaan tamponneren, zodat het niet meer gitzwart was, maar het zwarte er wel nog wat doorheen kwam. Voor de binnenkant heb ik een afbeelding in de breedte gekozen die ik doormidden heb gedaan, zodat de binnenkant ook meteen mooi is afgewerkt. Aan de ringband heb ik van dat sisal touw geknoopt, en ben ik de map 3x rond gegaan, om zo de map dicht te maken. Als finishing touch heb ik er een kettinghanger van The Deathly Hallows aan gehangen.

Veel plezier met het maken van deze leuke DIY!

Geschreven door Samantha

Bron:
– Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *