DIY Life and Lies of Albus Dumbledore, by Rita Skeeter

We kennen allemaal Rita Skeeter wel, de journalist die alle verhalen nogal erg aandikt met haar Fantaciteerveer… Ze schrijft onder andere voor de Daily Prophet en voor Witch Weekly. Uiteindelijk publiceert ze ook het boek: Life and Lies of Albus Dumbledore.

In deze DIY leg ik uit hoe je dit boek zelf kunt maken. Deze DIY heb ik van niemand minder dan Danny (Muggle Magic), ook wel bekend als Wizardry Workshops.

Benodigdheden

De benodigde bestanden van  Wizardry Workshops kun je downloaden op de site. Hiervoor maak je gratis een account aan.

Het downloadbestand bestaat uit de volgende pagina’s:
– Blanco pagina’s
– Kaft pagina voor de gouden folie
– Kaftfolie pagina (zodat je ziet welke delen goud moeten worden)
– Kaft zonder de folie (en zonder foto van Albus Dumbledore)
– Kaft zonder folie (met foto van Albus Dumbledore)
– Eind pagina’s
– Bladzijden uit het boek (deze zitten er ook in zonder achtergrondkleur)
– Notitie van Rita Skeeter

Stappen

1. Download eerst de bestanden, om vervolgens aan de slag te gaan! 

2. Ik heb een oud boek uit de kast getrokken met een harde kaft, en ik heb alle bladzijden eruit gehaald.
Vervolgens heb ik de afmeting van de kaft (hoogte en breedte) opgemeten, en heb ik de printable voor de kaft op de juiste maat gemaakt. Ik heb hierbij het groene van de kaft iets groter gelaten dan het origineel, zodat ik het er netjes aan de binnenkant omheen kon plakken. 

Het boek dat ik heb gekozen was groter dan A4, dus heb ik de printable in twee delen moeten printen. Dit was achteraf gezien dus niet heel erg handig. Het is dus aan te raden om goed op de afmetingen te letten.

3. Nadat ik de buitenkant gekaft had, heb ik meteen de binnenkant gekaft met de zogenaamde End Pages. 

3. Vervolgens heb ik wat A4 vellen tot A5 formaat gevouwen, en er overal nog een centimeter of iets van afgesneden. Met een naald heb ik bij de dubbelgevouwen pakketjes gaatjes geprikt, van boven naar beneden over de middenlijn. Per pakketje heb ik ongeveer tussen de vijf en de tien A4 vellen gebruikt.

Toen ik klaar was met alle gaatjes heb ik een witte draad door de naald gedaan, deze dubbel gepakt, en ben ik de dubbelgevouwen A4 pakketjes per pakketje gaan rijgen.

4. Daarna heb ik alle printable afbeeldingen en teksten van het boek op de juiste manier op A4 uitgeprint, zodat als ik het dubbel gevouwen had, alles meteen dubbelzijdig goed zat. Ik heb hier ook de eindpagina’s in verwerkt.

Toen dit geprint was, ben ik dit ook gaan rijgen. Uiteindelijk heb ik alle pakketjes op elkaar gestapeld en heb ik het over de hele rug met elkaar verbonden met naald en draad. Om te zorgen dat het netjes bleef liggen, heb ik ik er even iets zwaars op gezet.

5. Hierna moet je de rug van de pagina’s die je aan elkaar geregen hebt voorzien van lijm… Dit doe je een paar keer. Zorg wel dat wanneer je dit doet er weer wat zwaars op je pagina’s ligt, zodat het op de juiste manier kan uitharden.

6. Vervolgens heb ik aan de binnenkant van de kaft, waar de pagina’s moesten komen, goed lijm gesmeerd, en heb ik vervolgens het boek erop gezet. Met de kaft aan beide kanten open en iets zwaars aan beide kanten tegen de pagina’s, zodat ook dit goed kan uitharden.

7. Ten slotte wilde ik het boek een mooie afwerking geven, dus heb ik met een gouden metallic stift delen van de kaft bewerkt.

Ik moet er wel bij vertellen dat dit voor mij ook de eerste keer is, om op deze manier een boek te maken. Ik hoop dus maar dat het boek goed vast blijft zitten.

Veel knutsel plezier!

Geschreven door Samantha

Bron:
Wizardry Workshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *