Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore trailer review

We hebben hem eindelijk binnen! De trailer voor Fantastic Beasts 3. En wat zaten er veel teasers in! Ik neem de stukjes graag één voor één met jullie door. Zijn jullie er klaar voor? Een hoogstwaarschijnlijk overbodige waarschuwing, maar in dit stukje zul je spoilers voor Secrets of Dumbledore vinden.

We beginnen op Zweinstein, waar een snaai rond een van de torens vliegt. We horen de stem van Albus Perkamentus die zegt: ‘If you listen carefully enough, the past whispers to you.” Vervolgens zien we zijn broer, Desiderius (Aberf orth) in zijn café de Zwijnskop. We zullen dus – zoals eigenlijk al verwacht werd – weer een stukje van familie Perkamentus zien. Ik vermoed zelf dat het nog wel even duurt voordat we horen hoe het precies zit met Aurelius Perkamentus, ofwel Credence.

Albus gaat verder: “The world as we know it is coming undone. Grindelwald is pulling it apart with hate.” Vervolgens zien we Yusuf Kama al dan niet vrijwillig herinneringen afstaan aan Grindelwald. Newt en Pickett lijken onderweg aan een of ander magisch wezen in het regenwoud. Daar kijk ik misschien nog wel het meest naar uit; om nieuwe fabeldieren te ontmoeten, en helemaal met Newt aan onze zijde.

We krijgen een shot in Duitsland, waar we door een portaal stappen naar een heel ander landschap – een heel ander land, denk ik zelfs. Overigens denk ik niet dat die poort inderdaad uitkomt in China of Bhoetan, landen waarvan we weten dat ze in de film zullen voorkomen, maar dat het voor deze trailer zo geknipt is. Vervolgens vat Newt’s broer Theseus in een rijdende trein samen wie zullen helpen om Grindelwald te stoppen. Hij benoemt Newt en Bunty, Yusuf Kama, een lerares, en een dreuzel – Jacob. Die lerares hebben we in Crimes of Grindelwald ook al gezien. Zij is namelijk Eulalie Hicks, een charms professor van Ilvermorny, die contact had met Nicolas Flamel via diens magische boek. 

Newt overhandigt Jacob een toverstok, uit naam van Perkamentus. Vreemd natuurlijk, want Jacob is een dreuzel. Toch? Mij lijkt dat hier niets aan verandert, maar iemand met toverstok zal sneller worden aangezien voor tovenaar, dus het zou kunnen zijn om makkelijker onopgemerkt te blijven. Of misschien moeten ze ergens naar binnen waar een toverstok nodig is, zoals dat bij Goudgrijp het geval was tijdens de Tweede Tovenaarsoorlog.

In het volgende shot loopt ons groepje door de gangen van Zweinstein, Jacob incluis. Dat is ook al vreemd, want dreuzels zouden Zweinstein niet mogen zien – iets wat aan het einde van Crimes of Grindelwald door Jacob’s verwarde blik bevestigd lijkt te worden. Is hier misschien de toverstok voor nodig? Hoogstwaarschijnlijk niet, want in die trein lijken ze rond te rijden in het landschap dat Perkamentus in de volgende scène in de trailer te voorschijn tovert. We zien voornamelijk besneeuwde bergen. Laat hij hier Nurmengard zien – Grindelwalds hoofdkwartier en later ook zijn gevangenis? Dat ligt in de Oostenrijkse Alpen – bergachtig en besneeuwd dus.

We zien Credence en zijn feniks, een snelle omhelzing van Jacob en Queenie in wat Jacobs bakkerij lijkt en Perkamentus met de bloedeed. Vervolgens zien we gebroeders Scamander in een grot vol met krabben. Het lijken mij geen vuurkrabben; die hebben een schild die men graag als toverdrank ketel gebruikt en daarvoor zijn deze een beetje klein. Newt weet wel wat voor krabben het zijn. Hij loodst Theseus erlangs op een manier die erg veel doet denken aan de paringsdans van de erumpent. Vervolgens zien we een gigantische schorpioenstaart. Het eerst waar mij dat aan deed denken was een schroeistaartige skreeft. Zou Hagrid dan toch niet de eerste zijn geweest die de hybride soort heeft gekoft? Of is het misschien een manticore?

We zien Eulalie en Theseus samen vechtend tegen… Ja, tegen wie?  Daarna zien we Jacob met zijn toverstok, terwijl alles in het rondvliegt. Queenie lijkt tegenover hem te staan, gekleed in het zwart, met een ietwat geagiteerde gezichtsuitdrukking. De trailer lijkt aan te sturen op een standoff tussen haar en Jacob. Yusuf staat op de achtergrond, achter Queenie. Als jullie het mij vragen, betekent dat niet veel goeds.

Daarna volgt een super gave scene met Grindelwald in het water. Hij stuurt het water op iemand – Credence? – af en verschijnselt vervolgens middenin die golf om diegene bij de keel te grijpen. Iemand in een van de facebook comment secties meende dat het water misschien uitleg gaf waarom Grindelwald er anders uit zou zien deze film. Als ze de acteurswissel al gaan benoemen dan zou dat inderdaad in deze scène kunnen gebeuren.

Credence heeft geleerd om zijn obscurus wat meer te controleren, en heeft zijn toverstokkenwerk aardig onder de knie. We zien hem dat gebruiken tegen Perkamentus, die zich wel verdedigt maar niet terug lijkt te vechten. Als je het mij vraagt, lijkt het erop dat hij met Credence heeft willen praten, maar die daar absoluut geen zin in had.

Dan schakelen we terug naar Zweinstein en horen we Jacob vragen: “What is this place?” Newt antwoordt: “The room we require.” En yep! The one and only Kamer van Hoge Nood! We zien hier een gebedsmolen met de opdruk ‘Magisterial chamber of ancient wizardry’. Gebedsmolens als deze zijn veel te vinden in Bhoetan. De opdruk is dan een mantra of gebed. Het rad met de klok mee draaien heeft dan hetzelfde effect als het uitspreken van de woorden, zo wordt geloofd. Mijn vermoeden is dat het hier niet zo zeer om een mantra als om een spreuk draait, en dat de Kamer hen een manier om naar Bhoetan te reizen heeft gegeven.

In de trailer volgen daarna een reeks snelle beelden: een fabeldier-vogel die iemand door de lucht vliegt (het kan bijna niet anders dat dat diegene Newt is, toch? Wie anders zou zoiets durven?), Pickett die met Newts toverstok wegrent, Credence die een mix van obscurusmagie en vuur op Perkamentus afstuurt, die dat vervolgens met een simpel handgebaar stopt. 

We komen tot stilstand in de scène die we al eerder hebben gezien, waar Perkamentus een beeld van het gebergte naar voren tovert. “Correct. Three points to Hufflepuff.” Yay! Hufflepuff appreciation! Let vooral ook op Jacob’s verwarde blik. Daar zullen we er deze film waarschijnlijk veel van gaan zien!

Dan springen we naar het titelscherm, waar een feniks gemaakt uit licht achter de titel pronkt. De trailer eindigt in de Grote Hal, waar Jacob met een jonge Ravenklauw en twee Griffoendor studenten aan tafel zit. De leerlingen horen de dreuzel uit over de stok. Zou het dan een bijzondere stok zijn?

Dat brengt ons aan het einde van de trailer. Ik kan nauwelijks nog wachten om te zien waar het verhaal ons brengen zal, want de trailer heeft erg veel vragen opgeroepen. Van Mikkelsen hebben we nog niet veel gezien, dus het is lastig te zeggen of hij een waardige opvolger gaan zijn voor het karakter dat Johnny Depp had neergezet. Verder hebben we in de hele trailer Tina nergens gezien. Waar is zij? En natuurlijk willen we meer weten over hoe Credence tot de Perkamentus familie behoort. Maar of we daar in deze film al antwoord op gaan krijgen… 

We zullen het vanaf 13 april kunnen zien, want dan komt Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore in de bioscoop. Laat ons vooral weten welke stukken uit de trailer jullie aandacht het meest hebben gegrepen en wat jullie theorieën zijn over wat er in de film zal gebeuren. Zodra er meer nieuws komt over de film, laten we jullie dat zo snel mogelijk weten!

Geschreven door Norah S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *