Quick-Quotes Quill of Rita Skeeter (Fantaciteer-Veer)

In the wizarding world schrijven heksen en tovenaars meestal op perkamentpapier met een gewone gevederde ganzenveer pen, die kunnen worden gekocht bij Scribbulus-schrijfgerei in Diagon Alley. Er zijn echter andere pennen in de tovenaarswereld die hun eigen unieke eigenschappen hebben, zoals de Quick-Quotes Quill (FantaciteerVeer).

In Harry Potter and the Goblet of Fire is Harry één van de vier kampioenen die geselecteerd wordt om deel te nemen aan het Triwizard Tournament. Deze nieuwswaardige gebeurtenis smeekt gewoon om publiciteit, en dus stuurde The Daily Prophet Rita Skeeter, een verslaggever met een flitsend uiterlijk en een twijfelachtige reputatie. Wanneer ze Harry interviewt, gebruikt Rita een Quick Quotes Quill of te wel de Fantaciteer-veer, een gevederde schrijfhulp die Harry’s antwoorden op haar vragen verandert in iets sensationeels en vaak onwaar. De veer van de pen is zuur groen geverfd, een kleur die past bij de outfit die Rita draagt tijdens haar kruisverhoor van de jonge student.

Deze veer is natuurlijk erg leuk om zelf te maken, en past ook goed bij het boek Life and Lies of Albus Dumbledore (deze DIY vind je hier). 

Benodigdheden

Wat heb je allemaal nodig om deze veer te maken?

– grote witte hobby veer
– zwarte permanent marker
– groene permanent marker
– groene markeerstift
– schaar
– bamboe spies
– liniaal
– potlood
– mes
– hobbylijm
– groene pom pom
– gouden verf
– kwast
– 1 of 2 kralen met groot gat
– losse kroontjes pen

Stappen

1. Ik had helaas geen witte hobby veer liggen, maar ik had wel een mooie grote zwarte veer. Deze heb ik daarom eerst even met witte verf voorzichtig aan beide kanten geverfd, en dit een paar uurtjes goed laten drogen.

Quick-Quotes Quill

2. Vervolgens heb ik de hele voor- en achterkant van de veer met de groene permanent marker gekleurd. Daarna ben ik met de zwarte permanent marker wat delen zwart gaan kleuren, dit alleen aan de voorkant. Uiteindelijk heb ik de groene delen nog een keer met de groene markeerstift gekleurd, zodat het iets feller groen werd.

3. Toen heb ik een stuk van de pen van de veer afgeknipt en hier een bamboe spies in gelijmd. Met de schaar heb ik in de groene pom pom een gaatje geknipt, zodat ik deze over de pen van de veer kon schuiven en vast kon lijmen.

4. Daarna heb ik een houten kraal met een redelijk gat voorzien van gouden spray verf. En als finishing touch heb ik het afgewerkt met wat bladgoud. Toen de kraal helemaal goed droog was, heb ik de gouden kraal met lijm vastgemaakt op de bamboe spies.

Quick-Quotes Quill

5. En als laatste heb ik een losse kroontjespen eerst wat dicht gebogen, tot ‘ie goed om de spies paste, en deze er vervolgens met lijm op vastgelijmd.

Ik kwam er op het einde achter dat ik eigenlijk twee gouden kralen had moeten gebruiken: één boven de groene pom-pom en één eronder. Maar daar had ik helaas overheen gelezen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de veer ondanks dat ik de tweede kraal vergeten ben, echt gaaf geworden vind.

Ik wens jullie weer veel plezier met het maken van deze leuke DIY!

Quick-Quotes Quill

 

Geschreven door Samantha

Bron: Harry Potter Crafting Wizardry. Je kunt dit boek kopen bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *