Johnny Depp speelt niet langer de rol van Gellert Grindelwald

Johnny Depp heeft zojuist een brief op social media gedeeld, waarin hij vertelt dat hij niet langer de rol van Gellert Grindelwald in de Fantastic Beasts-reeks zal vervullen.

In de brief laat Depp ons weten dat Warner Bros hem heeft gevraagd om terug te treden uit de rol van Grindelwald in Fantastic Beasts. Hij geeft aan dat verzoek te hebben gerespecteerd en ermee te hebben ingestemd. Dit betekent dus dat hij niet meer te zien zal zijn als Grindelwald in de volgende delen van Fantastic Beasts.

Deze beslissing van Warner Bros heeft alles te maken met de rechtszaak die Depp aanspande tegen de Britse krant The Sun. De krant had eerder een artikel gepubliceerd waarin Depp een ”wife beater” werd genoemd en beweerd werd dat hij zijn ex-vrouw Amber Heard had mishandeld. Depp ontkent deze aantijgingen en heeft daarom een aanklacht ingediend tegen The Sun wegens smaad. Het Hooggerechtshof van Londen wees zijn claim echter op 2 november 2020 af. Een belangrijk punt in deze zaak is dat deze beslissing niet ging om de inhoudelijke beoordeling van de vermeende mishandeling, maar om het feit dat in de krant had gestaan dat hij zijn ex-vrouw mishandeld had. Depp is op dit moment door geen enkele rechtbank schuldig bevonden aan mishandeling. Hij heeft dan ook bevestigd dat hij in hoger beroep gaat tegen de uitspraak van het Hooggerechtshof van Londen.

Momenteel loopt ook nog een rechtszaak in Virginia (VS) waarin Depp stelt dat hij door Heard ten onrechte is beschuldigd van huiselijk geweld en vordert in dit kader 50 miljoen schadevergoeding. Er zijn inmiddels meerdere bewijsstukken boven tafel gekomen die aantonen dat Depp onschuldig is. Vanwege de coronacrisis zal in deze zaak pas in 2021 uitspraak kunnen worden gedaan. 

“My resolve remains strong and I intend to prove that the allegations against me are false. My life and career will not be defined by this moment in time.”

Warner Bros heeft inmiddels bevestigd dat de rol van Grindelwald in het derde deel Fantastic Beasts opnieuw zal worden gecast. Of hier al kandidaten voor zijn, is op dit moment nog niet bekend. Ook wordt hierdoor de release van Fantastic Beasts 3 verplaatst van november 2021 naar de zomer van 2022.

Er is in tussentijd al een petitie gestart om Depp terug te vragen als Grindelwald.


Lees hieronder de brief die Johnny Depp gedeeld heeft via social media:

Johnny Depp Grindelwald


Geschreven door Feli – (Instagram: @felisuniverse)

Bronnen:
Instagram: @johnnydepp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *