7 momenten waarop Halloween een belangrijke rol speelde in Harry Potter

In the Wizarding World van Harry Potter staat deze dag uiteraard ook in het teken van Halloween, want ook heksen en tovenaars vieren Halloween. In de ochtend worden de leerlingen wakker met een heerlijke geur van gebakken pompoen die door heel Hogwarts ruikbaar is. De Grote Zaal is speciaal versierd met duizenden vleermuizen en boven de tafels hangen deze dag pompoenen met kaarsjes erin in plaats van normale kaarsen. In de avond vindt er een groot Halloweenfeest plaats, waarbij voornamelijk snoepgoed wordt gegeten.

Hieronder vind je een lijst met zeven momenten waarop Halloween een belangrijke rol speelde in Harry Potter.

1. Toen Harry één jaar oud was, werden zijn ouders vermoord door Voldemort op Halloweenavond.

2. In Harry’s eerste jaar is er op Halloweenavond een trol in het kasteel binnengekomen. Deze scene is ook te zien in de eerste film.

3. In Harry’s tweede schooljaar, is Haast Onthoofde Henk precies 500 jaar dood met Halloween en geeft hij zijn Sterfdagfeestje in een van de ruimere kerkers van Hogwarts.

4. Op Halloween werd de boodschap op de muren geschreven dat de Geheime Kamer geopend is.

5. In Harry’s derde jaar brak Sirius Black in bij Hogwarts en vond ‘s avonds de aanval op de Dikke Dame plaats. Haar schilderij was aan stukken gereten, en ze was dan ook heel erg geschrokken.

6. In Harry’s vierde jaar werden op Halloween de kampioenen van het Toverschool Toernooi geselecteerd door de Vuurbeker. Op een mysterieuze manier komt Harry’s naam uit de Vuurbeker en moet hij deelnemen aan het toernooi, ondanks dat hij minderjarig is.

‘‘Did you put your name into the Goblet of Fire, Harry?” Dumbledore asked CALMLY

7. Alhoewel Harry Potter and the Deathly Hallows niet direct gerelateerd is aan Halloween, verwijst het er wel naar. Het woord “Hallows” is namelijk afgeleid van All Hallows Eve. Dit is een dag gewijd aan het herdenken van de doden.

 

Geschreven door Feli – (Instagram: @felisuniverse)

Bronnen:
J.K. Rowling, Harry Potter (boekenreeks), 1997-2007

harrypotter.fandom.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *