Recensie Pubquiz@Home Harry Potter en de Vraagbeker

Op vrijdag 6 augustus was het zo ver. Als team Dutch Witches & Wizards mochten wij meedoen aan de Harry Potter thema-quiz van Pubquiz@Home. In deze recensie zullen wij onze ervaring delen, zonder spoilers. Om alvast een korte versie te geven: het is zeker de moeite waard om dit zelf ook te gaan ervaren!

Even voor 20.00 uur zaten wij telefonisch al klaar om te gaan beginnen. Toen we inlogden in het Zoom-café, zoals Quizmaster Freek zijn Zoom-omgeving meestal noemt, zaten er al verschillende teams net als wij klaar om van start te gaan. Eerst werden alle regels uitgelegd van wat er wel en niet de bedoeling was, Google was natuurlijk niet een eerlijk teamlid om erbij te hebben, daarna ging de quiz van start.

Verschillende rondes

Vóór de pauze waren er drie verschillende rondes; een ronde met allemaal vragen over details uit zowel het boek als de film van Harry Potter and the Goblet of Fire. Deze werd gevolgd door een mega-moeilijke ronde waarin je de juiste soundtrack aan de juiste scène moest koppelen (overigens bleek jullie redacteur Samantha hier een kopie van Hermione te zijn en alle geluidsfragmenten gewoon te herkennen!). Ronde drie bevatte allemaal foto’s met vragen die daarbij pasten.

Na een pauze van tien minuutjes en een tussenstand, werd het tweede blok gestart met wederom wat algemene vragen. Bij ronde 5 kregen we bewegende beelden te zien waarbij we bijvoorbeeld moesten afmaken wat er ging gebeuren of wat er gezegd ging worden. De laatste ronde was erg creatief gevonden, met allemaal raadsels die verwezen naar termen vanuit de serie; een lastige maar heerlijke uitdaging waar menig Ravenclaw diens tanden wel graag op zou stukbijten.

Magische beleving

De quizvragen waren goed gevonden, een mooie mix van algemene Vuurbeker kennis en details die alleen Potterheads zullen weten. Het was ook erg leuk dat de vragen uit zowel het boek als de film kwamen. Soms werd je echt even aan het denken gezet. Het is goed aan de quiz te zien dat degene die het organiseert zelf ook Potter-fan is.

De format van de quiz was ook leuk opgezet. Omdat je in Zoom zit, kunnen fragmenten gewoon worden getoond (in tegenstelling tot de quizzen die bijvoorbeeld via YouTube gehouden worden). Hierdoor wordt vrijwel direct een complete Harry Potter sfeer neergezet. Omdat de quiz via Zoom in een besloten omgeving plaatsvindt, blijft het een kleine maar bovenal gezellige en zeker ook een persoonlijke manier van quizzen. Er wordt de tijd genomen om iedereen voor te stellen en om leuke camerabeelden die worden gedeeld in de spotlight te zetten.

Momenteel staan er geen nieuwe Harry Potter thema-quizzen gepland, maar hou de website van Pubquiz@Home in de gaten, want deze zullen zeker weer verschijnen. Wanneer het zo ver is, raden we jullie echt aan om mee te doen. Mochten jullie nog twijfelen, check dan onze partner-pagina voor korting op deze magische beleving!

Geschreven door Samantha en Norah S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *