7 weetjes over Harry Potter

Groene ogen
Dit weetje weet waarschijnlijk iedereen wel. Maar voor degenen die het nog niet weten: Harry had eigenlijk groene ogen moeten hebben, maar omdat Daniël Radcliffe een allergische reactie kreeg op groene kleurlenzen is dat helaas niet gelukt.

Harry zijn volledige naam
Zijn volledige naam is Harry James Potter, en hij is geboren op 31 juli 1980. 31 juli is ook de geboortedag van J.K. Rowling, alleen komt zij uit het jaar 1966.

Nummer telefooncel
Het nummer dat gebruikt wordt door Harry Potter en Arthur Weasley is niet zomaar een nummer. De cijfers 6-2-4-4-2 betekenen namelijk ‘MAGIC’!

Het Hogwarts-logo
Wist jij dat het logo van Hogwarts een speciale betekenis heeft? De tekst draco dormiens nunquam titillandus betekent kietel nooit een slapende draak. Grappig toch?

Michael Jackson
Michael Jackson heeft J.K. Rowling een voorstel gedaan om een Harry Potter-musical te maken. Die is er niet van gekomen, omdat J.K. Rowling het weigerde.

Harry’s litteken
Harry’s litteken is maar liefst bijna 6000 keer aangebracht, 5800 keer om precies te zijn. 5000 keer op Daniël Radcliffe en 800 keer op zijn stuntman.

BONUSWEETJE
Zo, zijn jullie uitgelezen? We hebben als extraatje ook een serie met beelden gevonden die jullie waarschijnlijk nog niet gezien hebben. Hieronder tref je een video naar Daniël Radcliffe’s auditie. Dit is de allereerste keer dat hij in de rol van Harry Potter dook. Veel kijkplezier!

Wat vind jij van Harry Potter?
Was jij altijd al een fan van Harry Potter of moest je er juist niets van hebben? En wat is jouw favoriete moment of personage uit de Harry Potter-reeks? Laat het ons weten in een reactie onderaan.

 

 

Geschreven door Kessey

 

⚡Volg ons op Facebook en YouTube voor het laatste Harry Potter nieuws, geruchten, weetjes, theorieën, quizzen, en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *