Verjaardag Harry Potter and the Cursed Child! 🎉

Naast dat Harry Potter vandaag zelf jarig is, vieren we dit weekend de verjaardag van het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child. Dit weekend is het namelijk alweer zes jaar geleden dat Harry Potter and the Cursed Child voor het eerst werd geopend in Londen! Sindsdien tourt het toneelstuk over de hele wereld, inclusief nieuwe shows dit jaar in Japan en Canada.

Harry Potter and the Cursed Child

In december 2013 werd een toneelstuk over Harry Potter aangekondigd. In juni 2015 werd de titel van het stuk bekendgemaakt, namelijk Harry Potter and the Cursed Child. In oktober van dat jaar werd op Pottermore bekendgemaakt dat het verhaal van het toneelstuk zich 19 jaar na het laatste boek zou afspelen: het stuk begint daar waar het zevende boek eindigt.

Uiteindelijk werd het een tweedelig theaterstuk, geschreven door Jack Thorne. Thorne baseerde het script van het stuk op een nieuw verhaal van J.K. Rowling en John Tiffany. Het toneelstuk ging in première op 30 juli 2016 in het Palace Theatre op West End in Londen.

Op 31 juli 2016, één dag na de première van het toneelstuk, werd het voorlopige script, dat tijdens de try-out-periode van het stuk gebruikt werd, in boekvorm uitgebracht. De Nederlandse vertaling van het script is op 19 november 2016 verschenen. In 2017 is het boek met het voorlopige script uit de roulatie gehaald. De definitieve versie van het script, getiteld Definitive Collector’s Edition, werd op 25 juli 2017 uitgebracht.

Volgens het Guinness Book of Records is Harry Potter and the Cursed Child het bestverkopende toneelscript ter wereld. Per 6 augustus 2016 waren wereldwijd al zo’n 3.866.156 exemplaren verkocht. In totaal is het toneelstuk wereldwijd nu al door meer dan 5 miljoen mensen gezien. 

We zijn dan ook zeker benieuwd of Harry Potter and the Cursed Child ooit in Nederland te zien zal zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *