10 interessante Harry Potter spin-off tv series

Warner Bros. staat de komende jaren open voor meerdere tv series die zich afspelen in de wizarding world, inclusief mogelijke spin-offs. Fans praten al jaren over mogelijke Harry Potter spin-offs… De mogelijkheden zijn net zo grenzeloos als de tovenaarswereld zelf. In dit artikel duiken we in 10 interessante Harry Potter spin-off series die Warner Bros. zou moeten overwegen.

1. The Founders Serie

Hoe geweldig zou een nieuwe serie zijn die je duizend jaar terug in de tijd brengt naar het ontstaan van Hogwarts, de legendarische school voor hekserij en tovenarij? “The Founders Series” duikt diep in de verhalen van de vier oprichters… Godric Gryffindor, Helga Hufflepuff, Rowena Ravenclaw en Salazar Slytherin. Dit is niet zomaar een spin-off serie; dit is waar het allemaal begon. Vier van de grootste heksen en tovenaars van hun tijd, elk met unieke talenten en visies voor de toekomst van magie, komen samen. Hoe hebben ze elkaar ontmoet? Was het lot, een gemeenschappelijk doel of puur toeval? Gryffindor met zijn moed; Hufflepuff met haar vriendelijkheid; Ravenclaw met haar wijsheid; en Slytherin met zijn ambitie. Hun paden kruisen elkaar, hun dromen smelten samen en hun besluit om een toevluchtsoord voor magisch leren te creëren: Hogwarts. Deze serie zou laten zien hoe de oprichters van Hogwarts met elkaar omgingen en welke problemen ze tegenkwamen bij het maken van de school.

Hogwarts zit, zoals we weten, vol met geheimen. Maar wat zijn de geheimen die al lang vergeten zijn? De eerste leerlingen, de eerste lessen, de verborgen kamers en de onbekende uitdagingen die ze tegenkwamen. Deze serie zou de mysteries van het verleden van Hogwarts onthullen, van het verboden bos dat het omringt tot de kerkers eronder. Hoe was het voor de eerste leerlingen om door die grote deuren te lopen? De vriendschappen, de rivaliteiten, de magie – het ligt allemaal te wachten om ontdekt te worden.

2. The Marauders Serie

“The Marauders Serie” zou teruggaan naar de jaren ’70, een tijd waarin Hogwarts bruiste van magie en tienerrebellie. Deze serie zou zich richten op de onbreekbare band van de Marauders en hun eindeloze streken. James en Sirius zouden veel grappen uithalen, terwijl Remus rustige wijsheid geeft en Peter graag probeert erbij te horen. Hun vriendschap is het hart van de serie, vol met lachen, uitdagingen en magische avonturen.

Een van de coolste delen van hun verhaal is hoe ze de Marauder’s Map creëerden. We zouden eindelijk zien hoe deze vier jonge tovenaars hun talenten combineerden om zo’n krachtig magisch voorwerp te maken. Het proces, de uitdagingen, de eureka-momenten – het is er allemaal. Bovendien laten hun animagus-transformaties hun vaardigheden en talent zien. Het zou spannend zijn om James, Sirius en Peter te zien leren transformeren in een hert, een hond en een rat om Remus te begeleiden tijdens zijn weerwolftransformaties.

3. A Quidditch Serie

Zo spannend als spin-off series over “The Founders of Hogwarts” of “The Marauders” zouden zijn, deze verhalen zijn al een beetje aan bod gekomen in de Harry Potter boeken en films. Een gloednieuw verhaal in de tovenaarswereld zou daarom nog leuker kunnen zijn! Wat denk je van een serie over Quidditch, het meest populaire en bekende spel onder tovenaars en heksen, en volgens Rubeus Hagrid gelijkwaardig aan voetbal, de passie van Dreuzels.

Een “Quidditch Serie” zou kunnen draaien om een vastberaden Quidditch team dat de Quidditch Cup wil winnen en hun oude rivalen wil verslaan. Deze serie zou de reis van het team volgen, waarbij hun intense trainingssessies, strategisch spel en de persoonlijke verhalen van de spelers centraal staan. Karakterontwikkeling zou een centraal thema zijn, waarbij elke speler een unieke achtergrond heeft. De serie zou hun vriendschappen, conflicten en groei zowel op als buiten het veld belichten. Belangrijke afleveringen zouden ingaan op de geschiedenis van de rivaliteit, dramatische momenten op en buiten het veld en de ultieme showdown bij de Quidditch Cup. Deze serie zou de opwinding en passie van de geliefde magische sport vastleggen, en fans een dieper kijkje in de wereld van Quidditch bieden.

4. Ilvermorny School of Witchcraft and Wizardry Serie

De Harry Potter boeken en films introduceerden andere Europese tovenaarscholen, maar later werd onthuld dat er wereldwijd verschillende zijn, waaronder Ilvermorny School of Witchcraft and Wizardry. Deze grote Noord-Amerikaanse school voor magie werd opgericht in de zeventiende eeuw.

“Ilvermorny” zou een fascinerende spin-off serie zijn die begint met het verhaal van Isolt Sayre, een Ierse heks, en haar No-Maj (niet-magische) echtgenoot, James Steward. Isolt vluchtte naar Amerika om aan haar kwaadaardige tante te ontsnappen en vestigde zich op Mount Greylock in Massachusetts. Geïnspireerd door Hogwarts, begon ze haar geadopteerde zonen en lokale magische kinderen les te geven. Het is ongelooflijk om te bedenken hoe ze begon met slechts een droom en een paar bakstenen, en een van de meest gerespecteerde tovenaarscholen ter wereld bouwde.

Ilvermorny’s sorteerproces is iets bijzonders. In tegenstelling tot de Sorteerhoed van Hogwarts, gebruikt Ilvermorny betoverde gravures die de vier huizen vertegenwoordigen… Thunderbird, Wampus, Horned Serpent en Pukwudgie. Studenten staan voor deze gravures om te zien welk huis hen kiest – wat een spanning!

5. Voldemort’s Origin Serie

De “Voldemort’s Origin Serie” zou een duistere en boeiende verkenning zijn van Tom Riddle’s transformatie tot Lord Voldemort. Deze serie zou diep ingaan op de psyche van een van de meest gevreesde duistere tovenaars aller tijden.

De serie zou beginnen met Tom Riddle’s jeugd in het weeshuis, waar zijn slimme en manipulerende aard al als kind duidelijk wordt. We zouden de jonge Riddle zien ontdekken dat hij magische krachten heeft en deze gebruikt om anderen te controleren en te intimideren. Deze ijzingwekkende blik op zijn jeugd zou de toon zetten voor de rest van de serie. Op Hogwarts zouden we Tom volgen terwijl hij academisch uitblinkt en in het geheim duistere magie bestudeert. Zijn charisma en intelligentie winnen hem volgelingen, wat de basis legt voor zijn toekomst als de dark lord. Belangrijke momenten, zoals het ontdekken dat hij verwant is aan Salazar Slytherin en het maken van zijn eerste Gruzielement, zouden interessante afleveringen zijn.

6. Sisters of House Black Serie

De “Sisters of House Black Serie” zou zich richten op de fascinerende levens van Bellatrix, Narcissa en Andromeda Black, drie zussen die heel verschillende paden bewandelden.

Te beginnen met hun vroege leven in een zuiverbloedige familie, zou de serie de druk en verwachtingen verkennen die op hen rustten. We zouden zien hoe ze opgroeiden, hun relaties met elkaar en de momenten die hen op verschillende paden brachten. Bellatrix’s afdaling in waanzin als fanatieke Dooddoener, Narcissa’s moeilijke balans tussen trouw aan haar familie en haar eigen geweten, en Andromeda’s moedige beslissing om met een Muggle-born tovenaar te trouwen en haar familie achter te laten – deze verhaallijnen zouden vol drama en conflict zitten.

7. Gilderoy Lockhart’s Adventure

Voor iets lichters en grappigers zou een serie over “Gilderoy Lockhart’s Adventures” perfect zijn! Het zou een grappige serie zijn over de ijdele en onhandige Gilderoy Lockhart. We zouden zijn vroege pogingen om beroemd te worden zien, met veel mislukte projecten en gekke avonturen. Hij zou naar exotische plaatsen reizen en proberen heroïsche verhalen te verzinnen terwijl hij in allerlei grappige problemen komt. Een groot deel van de show zou gaan over hoe Lockhart de verhalen van anderen steelt en doet alsof ze van hem zijn. De serie zou zijn ontmoetingen met echte helden en magische wezens laten zien, die vaak eindigen in gênante en hilarische situaties.

8. The Order of the Phoenix Serie

Denk aan een serie die het ontstaan en de avonturen van de “Order of the Phoenix” verkent. Deze geheime organisatie van dappere heksen en tovenaars, geleid door Dumbledore, vocht dapper tegen Voldemort en zijn Dooddoeners. “The Order of the Phoenix Serie” zou een spannende, actievolle reis zijn in hun geheime wereld.

De serie zou beginnen met Dumbledore die de Orde van de Feniks opricht. We zouden zien hoe hij de beste en slimste tovenaars en heksen bij elkaar brengt, elk met hun eigen unieke vaardigheden en achtergronden. Van de charismatische James Potter tot de moedige Frank en Alice Longbottom, we zouden deze personages beter leren kennen. De afleveringen zouden gaan over hun eerste missies, de vriendschappen die ze vormen en de plannen die ze maken om de duistere krachten om hen heen te bestrijden.

9. Dumbledore’s Backstory Serie

“Dumbledore’s Backstory” zou het leven van een van de machtigste en bekendste tovenaars in de Harry Potter-wereld laten zien. De serie begint met zijn jeugd en laat zien hoe Dumbledore omging met zijn familie, vooral de ingewikkelde relatie met zijn broer Aberforth en zijn tragische zus Ariana. Deze vroege jaren zijn vol belangrijke gebeurtenissen die laten zien wie hij is en wat hij gelooft. Een belangrijk deel van het verhaal is zijn hechte vriendschap en latere ruzie met Gellert Grindelwald. Hun gedeelde dromen over tovenaarsmacht en het grote duel dat een einde maakte aan hun vriendschap, zouden een spannend en emotioneel verhaal zijn.

10. Triwizard Tournament Serie

Als laatste, de “Triwizard Tournament Serie” zou een spannende, actievolle blik werpen op de beroemde magische competitie. De serie zou verschillende versies van het Triwizard Tournament laten zien, waarbij de veranderingen in de uitdagingen en deelnemers door de jaren heen worden belicht. Elk seizoen zou kunnen gaan over een ander toernooi, waarbij de speciale magische vaardigheden en plannen van de deelnemers worden laten zien.

Al deze spin-off series zouden fans nieuwe avonturen en diepere inzichten in geliefde personages bieden, en frisse en spannende perspectieven op de tovenaarswereld brengen.

⚡Volg ons op Facebook en YouTube voor het laatste Harry Potter nieuws, geruchten, weetjes, theorieën, quizzen, en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *