Harry Potter TV Serie komt uit in 2026 op Max: alles wat we tot nu toe weten

Stel je voor… het is 2026 en je zit lekker op de bank met de afstandsbediening in de hand, klaar om in een gloednieuwe Harry Potter serie op Max te duiken. Ja, je hoort het goed, een complete reboot van de tovenaarswereld komt naar onze schermen en het gaat een heel decennium duren! Warner Bros. Discovery heeft alles uit de kast gehaald en de opwinding is enorm… Maar wat kunnen we verwachten van dit ambitieuze project? Zal het de magie van de boeken weten te vangen en ook iets nieuws kunnen toevoegen?

Waar gaat de Harry Potter tv serie over?

We horen al jaren geruchten over een Harry Potter reboot… Nou, nu gaat het eindelijk gebeuren! Warner Bros. Discovery bevestigde in april 2023 dat Max (voorheen HBO Max) de thuisbasis zal zijn voor een gloednieuwe Harry Potter tv serie. Dit is niet zomaar een reboot; het is een volledige hervertelling van de oorspronkelijke zeven Harry Potter boeken. Spannend, toch?

Harry Potter reboot

Ze plannen een serie van tien jaar om alle zeven Harry Potter boeken te behandelen. Dat klopt, tien jaar vol Hogwarts, magie en alles wat we zo leuk vinden aan de tovenaarswereld. Aanvankelijk dachten we dat ze één boek per seizoen zouden doen, maar nu lijkt het erop dat ze het misschien gaan uitrekken, vooral voor de latere, meer complexe boeken zoals “Harry Potter and the Goblet of Fire” en “Harry Potter and the Order of the Phoenix”. Dit betekent dat we veel meer detail en diepte kunnen verwachten dan in de Harry Potter films.

Over de films gesproken, laten we het hebben over de verschillen. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van de Harry Potter films, ze zijn klassiekers! Maar eerlijk is eerlijk, ze moesten veel weglaten om die dikke boeken in films van twee uur te passen. Weet je nog hoe Ron Weasley vooral als komisch werd neergezet? “Why couldn’t it follow the butterflies?” In de boeken is hij veel meer dan dat. Deze Harry Potter serie belooft personages zoals Ron veel meer uit te diepen en trouw te blijven aan J.K. Rowling’s oorspronkelijke visie.

Trouwe verfilming van de Harry Potter boeken

Denk aan alle geweldige details die we in de Harry Potter films hebben gemist. Neville Longbottom bijvoorbeeld, heeft een veel grotere rol in de boeken, vooral in de vroege boeken. En hoe zit het met de chemie tussen Harry en Ginny? Die kwam op het scherm niet helemaal over zoals in de boeken. En ik begin nog niet eens over de achtergrond van de Marauders of de jeugd van Voldemort — zo veel rijke details die nauwelijks aan bod kwamen in de films.

Er zijn ook hele personages die we nooit in de films hebben gezien, zoals Peeves the Poltergeist, Charlie Weasley en Winky de huis-elf. Deze nieuwe Harry Potter serie heeft de potentie om al die personages en verhaallijnen tot leven te brengen op een manier die we nog nooit hebben gezien. Stel je voor dat we eindelijk een goede uitleg krijgen van de Halfbloed Prins of de aanval op het Nest goed zien.

Deze serie zal een getrouwe bewerking van de Harry Potter boeken worden, wat betekent dat we de tovenaarswereld in al zijn glorie zullen ervaren, met alle ingewikkelde plotpunten en karakterontwikkelingen intact. Ik was al fan van de boeken lang voordat de films uitkwamen, en ik vond altijd dat de films, hoewel geweldig, de volledige magie van de tovenaarswereld niet helemaal wisten te vangen. Deze Harry Potter tv serie lijkt dat wel te gaan doen.

Dus hoewel sommige fans misschien sceptisch zijn over of we echt een Harry Potter reboot nodig hebben, denk ik dat er veel is om optimistisch over te zijn. Plus, met Warner Bros. Discovery’s hernieuwde focus op hun grootste franchises, is het duidelijk dat ze dit goed willen doen. Ze hebben het succes van de “Hogwarts Legacy” videogame gezien en willen dat momentum benutten… wat ons brengt bij de mensen achter deze waanzinnige serie…

Het team achter de Harry Potter serie

Ten eerste, het platform dat deze magische reis host is Max, wat je misschien beter kent als HBO Max. Ze hebben hun naam veranderd, maar het is nog steeds dezelfde streaminggigant die we kennen en waar we van houden. Ze hebben de ambitieuze taak op zich genomen om het hele Harry Potter verhaal in het komende decennium opnieuw te vertellen.

Mix van oud en nieuw

Warner Bros. Discovery is het krachtpatser achter de productie. Dit is niet verrassend, aangezien Warner Bros. achter de oorspronkelijke Harry Potter films zat. Sinds hun fusie met Discovery in april 2022, hebben ze zich gericht op hun meest iconische franchises, en Harry Potter staat zeker bovenaan die lijst. David Zaslav, de CEO van Warner Bros. Discovery, heeft openlijk aangegeven meer te willen doen met hun grote franchises, en deze nieuwe Harry Potter serie is een groot onderdeel van die strategie.

David Heyman is een naam die een belletje moet doen rinkelen voor elke Potter fan. Hij produceerde alle acht de oorspronkelijke Harry Potter films én de drie Fantastic Beasts films. Vroege berichten suggereren dat Heyman in gesprek is om terug te keren als producent voor de nieuwe Harry Potter serie. Dit is groot nieuws, omdat Heyman een belangrijke rol speelde bij het tot leven brengen van tovenaarswereld op het grote scherm. Met hem aan boord kan ervoor worden gezorgd dat de nieuwe serie trouw blijft aan de essentie van de boeken en de geliefde films.

Echter, niet iedereen van de oorspronkelijke films keert terug. David Yates, die de laatste vier Harry Potter films en de Fantastic Beasts films regisseerde, wordt niet verwacht betrokken te zijn bij de tv serie. Hoewel Yates geweldig werk heeft verricht met de films, kan een frisse kijk een goede zaak zijn. Het geeft ruimte voor nieuwe creatieve ideeën en kan helpen om de tv-serie speciaal en uniek te maken.

Hoewel we dus enkele bekende gezichten zoals David Heyman mogelijk terugzien, suggereert de afwezigheid van David Yates dat we ook nieuwe mensen in de regisseursstoel zullen krijgen. Deze mix van oud en nieuw kan precies zijn wat de tv serie nodig heeft om zowel de oorspronkelijke films te eren als iets fris te brengen… en wie zal er in de cast zitten?

Wie zit er in de cast? Zijn er Harry Potter acteurs die terugkeren?

Dus, wie gaan onze favoriete personages tot leven brengen in deze nieuwe Harry Potter serie? Het korte antwoord is… we weten het nog niet. Maar er zijn wel een paar dingen die we kunnen bespreken!

Compleet nieuwe gezichten?

Het is vrijwel zeker dat we compleet nieuwe gezichten gaan zien in de iconische rollen van Harry, Hermione, Ron en de rest van de bende. Geen van de oorspronkelijke castleden wordt verwacht hun rol opnieuw te spelen. Dit is logisch, aangezien het meer dan tien jaar geleden is dat “Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2” uitkwam en de acteurs allemaal in verschillende stadia van hun carrières zijn beland.

Dat stopt het internet echter niet met speculeren en geruchten verspreiden over wie er gecast zou kunnen worden. Fans vinden het altijd leuk om hun droomcast te delen en het is altijd leuk om te zien wie mensen denken dat de perfecte Harry of Hermione zou zijn. Maar tot nu toe zijn er geen officiële castaankondigingen gedaan, dus het is allemaal nog speculatie op dit punt.

Een interessant gerucht dat de ronde doet, is over Tom Felton, die Draco Malfoy speelde in de oorspronkelijke Harry Potter films. Er zijn geruchten dat hij misschien terugkeert, maar niet als Draco, maar mogelijk als Lucius Malfoy, Draco’s vader. Het is maar een gerucht, maar het is een cool idee waar fans dol op lijken te zijn. Het zou een leuke knipoog zijn naar de oorspronkelijke Harry Potter  serie terwijl er toch iets nieuws wordt gebracht.

Wat betreft het iconische drietal, Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint: ze hebben vrijwel allemaal uitgesloten dat ze terugkeren. Daniel Radcliffe, in het bijzonder, is hier heel duidelijk over geweest. Hij zei in een interview met Comicbook.com dat hij gelooft dat de nieuwe serie vers moet beginnen zonder de oorspronkelijke cast. Hij is enthousiast om de nieuwe bewerking te zien, maar denkt niet dat hij erbij betrokken hoeft te zijn. Radcliffe zei zelfs: “Ik ben er zeker niet naar op zoek, maar ik wens ze natuurlijk alle geluk van de wereld”.

Het is begrijpelijk dat de oorspronkelijke acteurs willen dat de nieuwe cast kan schitteren zonder in hun schaduw te staan. Ze hebben tenslotte al hun tijd in deze iconische rollen gehad, en het is tijd voor een nieuwe generatie acteurs om hun eigen magie aan de personages toe te voegen.

Echter, de deur is niet helemaal gesloten voor mogelijke cameo’s. Hoewel niets is bevestigd, zou het niet verrassend zijn als we enkele van de oorspronkelijke acteurs in korte verschijningen in nieuwe rollen zien. Het is tegenwoordig een populaire trend in reboots en remakes, en het  zou een leuke manier kunnen zijn om de oude serie te eren, terwijl we verder gaan met nieuwe acteurs.

⚡Volg ons op Facebook en YouTube voor het laatste Harry Potter nieuws, geruchten, weetjes, theorieën, quizzen, en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *