Magisch Ierland

Ben jij net als ik al aan het dromen over je volgende reizen? Misschien heb ik wel de gouden tip voor je! Loop door een magisch landschap, ontmoet geweldige vriendelijke mensen en waan je in de Three Broomsticks in één van de vele pubs. Er komt dit jaar misschien zelfs een ‘echte’ Leaky Cauldron. Welk land heb ik het over? Ierland natuurlijk!

The Cliffs of Moher


Hoewel Ierland misschien niet het eerste land is waar je aan denkt bij Harry Potter, hebben de landschappen veel weg van die in de films. Eén van de scènes uit Harry Potter and the Half Blood Prince is hier zelf gefilmd, namelijk wanneer Harry en Dumbledore op zoek gaan naar een van Voldemorts Horcruxes. Herken je het op de foto? Bekijk hier de scene nog eens terug.

The Cliffs of Moher is een van de meest bekende plekken van Ierland. Er is centraal punt waar alle bussen naartoe gaan, daar is het ook in elk seizoen druk met toeristen. Wat je ook kunt doen is een wandeling maken langs de kliffen. Toen ik dit deed kwam ik weinig mensen tegen en heb ik ontzettend mooie foto’s kunnen maken en kunnen genieten van een ongehinderd uitzicht.

Killarney


Het is een perfect land om te wandelen. Je waant je zo tussen de heuvels bij Hogwarts of één van de prachtige kampeerlocaties. Heel Ierland is prachtig om te verkennen. Eén van mijn favoriete gebieden was Killarney. Het stadje is prachtig en gezellig en Killarney National Park is beeldschoon. Er zijn zes routes uitgezet die je kunt vinden op de website van het nationale park. Ik had het geluk een local te ontmoeten die mij het park heeft laten zien. Hij woonde zelf een tijd in een huisje op een berg midden in het natuurgebied en kende de omgeving als geen ander. Ik raad het dan ook zeker aan om met de mensen in Killarney te praten en advies te vragen over plekken om te bezoeken en routes om te wandelen. 

‘Three Broomsticks’

 

Wat je zeker niet mag missen tijdens je reis naar Ierland is de Ierse pub. Veel pubs hebben de ouderwetse bruin café sfeer. Dit maakt ze ontzettend gezellig en geeft het gevoel alsof je in de Three Broomsticks zit. Ierland heeft een sterke muziekcultuur. In de pubs komen dan ook nog steeds mensen samen om traditionele muziek te spelen. Drink de Ierse variant van butterbeer, een hot whiskey, en geniet van de sfeer, muziek en mensen. Er komt dit jaar misschien zelfs een ‘echte’ Leaky Cauldron.

Herfst, winter, lente of zomer, elk seizoen is een goed seizoen om Ierland te bezoeken. Dus droom alvast weg bij het plannen van je reis naar dit prachtige land.

 

Geschreven door Elise 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *