DIY: A Color Changing Potion (van kleur veranderende toverdrank)

Ik zie zelf vaak op Facebook, Instagram en Pinterest van die van kleur veranderende toverdrankjes voorbijkomen, en ik dacht dat lijkt me ook leuk om te maken! Wil je ook weten hoe je dit zelf kunt maken? Lees dan snel verder. Het is namelijk vrij eenvoudig om te doen…

Benodigdheden

Wat heb je hiervoor nodig:
– Een glazen flesje met kurk
– Voedingskleurstof
– Pigment poeder voor epoxy of kaarsen
– Water
– Jute touw
– Bedeltje
– Seal Wax of kaarsvet
– Seal Wax Stamp
– Lijmpistool
– En een printje van het toverdrankje dat je wilt maken

Stappenplan

1. Ik heb er zelf voor gekozen om een Color Changing Dragon Blood Potion te maken, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een ander soort toverdrankje te maken. Hoe ben ik begonnen? Je vult eerst het flesje met water en voegt hier 2 à 3 druppels voedingskleurstof aan toe. Roer dit even met een stokje of iets door. Ik heb voor de voedingskleurstof rood gebruikt.

2. Voeg er daarna de gewenste kleur pigment poeder aan toe, maar niet al te veel. Hiervoor heb ik zwart-grijs gebruikt. Ook dit roer je even goed door en doe je de kurk op het flesje.

3. Dan laat je het even staan tot het pigment poeder gezakt is, en kijk je of de heldere kleur naar je zin is. Dan hou je de kurk er even goed op en schud je hem goed om. Zo kun je zien of je van kleur veranderende toverdrank het gewenste effect geeft. Als dit helemaal naar je zin is, maak je de kurk er op vast met lijm.

4. Daarna maak je de jute touw met het lijmpistool aan één kant vast, zodat je het touw er omheen kan draaien naar boven toe. Dan hang je het bedeltje eraan, en maak je het touw weer vast met het lijmpistool.

5. Tot slot maak je het label erop. Helemaal als laatst smelt je kaarsvet of de seal wax over de kurk zodat je potion verzegeld is, en dan kan je met een seal wax stamp er een stempel op zetten. Nu is je potion klaar.

Veel plezier met het maken van je eigen van kleur veranderende toverdrankjes!

 

Geschreven door Samantha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *