DIY Grim theekopje


In Harry Potter and the Prisoner of Azkaban krijgen de leerlingen de lessen Divination. Als eerste leren ze het lezen van theebladeren, waarop Harry het kopje krijgt met De Grim. Dit is het duisterste voorteken, waar professor Trelawney nogal van in de stress schiet. Wil je dit kopje ook in je collectie hebben, maar wil je het liever zelf maken? Lees dan snel verder hoe…

Benodigdheden

Wat heb je nodig?
– kop en schotel
– droge filterkoffie
– lijm
– ronde kwast
– voorbeeldafbeelding

Voor een leuke ouderwetse kop en schotel kun je het beste naar de kringloopwinkel. Hier zijn ze vaak al te koop voor maar €0,50. Zelf heb ik gewoon een kopje gebruikt dat ik nog had liggen, want dat kan natuurlijk ook!

Stappen

1. Eerst teken je de afbeelding van de Grim in het kopje. Ik heb met de cameo een sticker gesneden, en het deel eruit gehaald wat ik in het kopje wil hebben. Ik heb dus zelf een mal gemaakt. Maar je kunt het ook op het gewenste formaat uitprinten en dan het binnenste deel eruit halen. Een andere optie is om met de losse hand met een zwarte fijnschrijver de afbeelding in het kopje tekenen. Op deze manier weet je waar de lijm moet komen.

2. Zodra je dit gedaan hebt, tamponneer je met een ronde kwast dunnetjes de lijm in het kopje, en strooi je meteen de koffie erop. De overige koffie gooi je er gelijk weer uit.

3. Je laat het sjabloon nog even zitten, zodat de lijm kan drogen en je niks beschadigt met het verwijderen van je sjabloon.

4. Nu is je kopje klaar. Voor die extra touch kun je er met epoxy plaatselijk een dun laagje overheen doen, waardoor je het idee krijgt dat je kopje nog nat is van de vloeistof.

5. Tot slot kun je hier nog het PDF bestand downloaden van het lesboekje ‘Unfogging the Future’. Deze wordt dusdanig geprint, dat alles op volgorde ligt. Om het boekje in elkaar te zetten vouw je eerst alle uitgeknipte vellen een keer dubbel. Dan doe je op de witte kant van de voorzijde van de kaft wat lijm of dubbelzijdige plakband, en hier plak je de witte kant van de linkerzijde van blad 1 tegenaan. Dan doe je op de witte kant van de rechterzijde van blad 1 ook weer wat lijm of dubbelzijdig plakband, en plak je de witte kant van de linkerzijde van blad 2 er tegenaan. Dit blijf je zo elke keer herhalen tot je alles hebt vastgeplakt. Op deze manier zit niet alleen elke bladzijde op de juiste manier, maar is je lesboek ook meteen netjes ingebonden.

Nu is zowel je kopje als je lesboekje klaar.

Verder heb ik bij de Action nog een lamp gekocht die het idee heeft van een soort kristallen bol. Deze heb ik erbij gelegd, zo krijg je een leuk geheel.

Veel plezier met het maken!

Geschreven door Samantha

⚡Volg ons op Facebook en YouTube voor het laatste Harry Potter nieuws, geruchten, weetjes, theorieën, quizzen, en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *