DIY Chocolate Frog

DIY Chocolate frog
Maak je eigen Chocolate Frog!

In the wizarding world van Harry Potter zijn Chocolate Frogs populaire magische snacks gemaakt van chocolade in de vorm van een kikker. Ze worden geleverd met een verzamelkaart van een beroemde heks of tovenaar. Als Harry Potter-fan is het natuurlijk erg leuk om deze welbekende Chocolate Frog te hebben en vooral erg lekker! Maar ze zijn bijvoorbeeld ook leuk om als traktatie uit te delen. Het leuke is dat je ze ook zelf kunt maken. In dit artikel lees je hoe je eenvoudig en niet al te duur je eigen Chocolate Frog kunt maken.

Benodigdheden

– Chocolade (ik heb hier de goedkoopste melkchocoladerepen van de AH voor gebruikt)
– Een pan die tot de helft gevuld is met water
– Een schaal die in de pan past
– Een siliconen spatel
– Een dienblad
– Bakpapier
– Siliconen kikkermallen
– Een vriezer
– Een computer en printer om de doosjes en kaarten te printen.
De siliconen kikkermallen heb ik op AliExpress gekocht. De doosjes en kaarten heb ik op het internet gevonden. De links kun je onderaan dit artikel vinden onder Bronnen.

Instructies

1. Als eerst heb ik een pan tot ongeveer de helft gevuld met water en dit aan de kook gebracht. Vervolgens heb ik hier de schaal ingezet en de chocoladereep in blokjes erin gedaan.

2. Nadat de chocoladeblokjes gesmolten waren tot een gelijkmatige massa, ben ik de mallen gaan vullen. De mallen kun je het beste op een dienblad zetten, omdat ze ook nog verplaatst moeten worden naar de vriezer.

3. Hierna heb ik de gevulde mallen ongeveer twee uur in de vriezer gezet om de kikkers hard te laten worden. Daarna kun je de kikkers voorzichtig uit de mallen te halen. Het kan wel eens gebeuren dat met de kikkers eruit halen een pootje afbreekt, maar deze kun je dan gemakkelijk weer vastzetten met een beetje gesmolten chocolade.

4. Als je de kikkers eruit hebt, leg je ze weer op het dienblad op een velletje bakpapier, en stop ze terug in de vriezer. Je kunt stap 2 en 3 zo vaak herhalen totdat je genoeg chocoladekikkers hebt. Je kunt natuurlijk ook gewoon meerdere mallen bestellen. Ik heb er zelf vijf besteld.

5. De doosjes voor de kikkers en de kaarten van beroemde heksen en tovenaars heb ik op internet gevonden*. Deze afbeeldingen heb ik vervolgens opgeslagen en uitgeprint. De doosjes kun je op A4-formaat printen, en dan kun je even kijken hoe groot het kaartje moet zijn. Vervolgens knip je deze netjes uit. De doosjes zet je ten slotte eenvoudig met lijm in elkaar.
*Wat ook een leuk idee is, is om een tovenaars- of heksenkaartje met je eigen foto en omschrijving te maken.

6. Als je de doosjes in elkaar hebt gezet en de kaartjes hebt uitgeknipt, dan leg je de kaartjes in de doosjes en kun je de chocoladekikkers erop leggen. Je hebt nu je eigen magische Chocolate Frogs gemaakt!
DIY Chocolate Frog

Als je het zonde vindt om de chocoladekikker op te eten, dan kun je er ook voor kiezen om de kikker van bruine fimoklei te maken. Wanneer je de mal gevuld hebt met fimoklei, zet je de mal met de fimoklei een paar uurtjes in de koelkast, zodat de kikker makkelijker uit de mal komt. Deze bak je dan ongeveer 15 tot 25 minuten af in de oven op 140 °C. Vervolgens laat je de kikker eerst goed afkoelen. Hierdoor wordt hij ook hard, en kun je hem in het doosje doen. Zo heb je een zelf gemaakte Chocolate Frog die je voor altijd kunt bewaren.

Veel plezier met het maken van je eigen Chocolate Frog!

 

Geschreven door Samantha

Bronnen:  
AliExpress kikkermal
Doosje
– Tovenaars- en heksenkaartjes:
https://nl.pinterest.com/pin/18155204727904204/
https://nl.pinterest.com/pin/79516749656897294/
https://nl.pinterest.com/pin/678425131361070333/
https://nl.pinterest.com/pin/94012710959245125/ (met eigen foto)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *