Alan Rickmans dagboeken worden als boek gepubliceerd

De dagboeken van Alan Rickman, die door de acteur zijn geschreven tot aan zijn dood met de bedoeling ze ooit te publiceren, zullen in het najaar van 2022 als boek worden uitgegeven.

Dagboeken

Het gaat om 27 handgeschreven delen die meer dan 25 jaar beslaan van zijn “geestige, roddelachtige en volkomen openhartige” gedachten over zijn carrière en leven, die tot één boek zullen worden samengevoegd.

Rickman schreef de dagboeken vanaf het begin van de jaren negentig, met de bedoeling ze ooit te publiceren. Op dat moment was zijn acteercarrière namelijk echt van start gegaan. Zo had hij inmiddels een reputatie opgebouwd bij de Royal Shakespeare Company en was hij onder meer bekend bekend van zijn rollen als de sardonische schurk Hans Gruber in Die Hard uit 1988 en de sheriff van Nottingham in Robin Hood: Prince of Thieves uit 1991. De 25 jaren daarop bleef hij dagboeken bijhouden, terwijl hij ondertussen verscheen in films als Galaxy Quest, Sense and Sensibility, Love Actually en natuurlijk in de de Harry Potter-franchise. Hij schreef tot aan zijn dood in 2016, toen hij op 69-jarige leeftijd overleed aan aan alvleesklierkanker.

The Diaries of Alan Rickman

Volgens uitgever Canongate zal het boek in het najaar van 2022 verschijnen onder de titel The Diaries of Alan Rickman. Het boek zal een kijkje geven in het dagelijkse leven van Rickman. In de dagboeken deelt Rickman zijn mening over acteren, zowel die van hemzelf als wat hij bij anderen op de set of op het podium waarnam. Als fervent theatermaker die verschillende shows per week bijwoonde, bevatten de dagboeken ook recensies van toneelstukken die hij bijwoonde. Ook wordt inzicht gegeven in zijn vriendschapskring, zijn interesse in politiek, en verhalen van achter de schermen, waaronder van de Harry Potter-set, waar hij tussen 2001 en 2011 een decennium lang werkte.

“The diaries reveal not just Alan Rickman the actor, but the real Alan – his sense of humour, his sharp observation, his craftsmanship and his devotion to the arts.” – Rima Horton, Rickmans weduwe

Hij schreef zijn dagboeken alsof hij met een goede vriend aan het chatten was. Ze bevatten korte alinea’s die  intrigerende inzichten bieden in hemzelf, zijn leeftijdsgenoten en de wereld om hem heen. Ze zijn intiem, opmerkzaam en erg grappig. Simon Thorogood, hoofdredacteur bij Canongate, zei dat de fans van Alan Rickman een zeldzame traktatie te wachten staan.


Geschreven door Feli – (Instagram: @felisuniverse)

Bronnen:
The Guardian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *