Sneeuw in Orlando: Zo viert The Wizarding World Kerstmis

Dachten de inwoners van Orlando vroeger nog dat sneeuw in Florida onmogelijk was, sinds de komst van The Wizarding World of Harry Potter weten zij wel beter. Tijdens de opening in 2010 was daar ineens Hogsmeade, inclusief de iconische sneeuw op de daken. Tijdens de feestdagen gooit The Universal Studio’s er nog een schepje bovenop met diverse decoraties en feestelijk entertainment.

Ondanks de COVID-19 pandemie zijn alle Universal Studio’s momenteel gewoon open. Natuurlijk hebben de parken het een en ander moeten aanpassen, zodat iedereen het park coronaproof kan bezoeken. Denk aan pijlen op de grond en een zogeheten crowd control. Ook de festiviteiten rondom Kerstmis konden er niet om heen: sommige dingen zijn dus helaas geschrapt, omdat het daardoor onmogelijk werd om afstand te houden.

Magische festiviteiten

Toch is er genoeg te zien voor zij die het geluk hebben om in de buurt van The Universal Studio’s te wonen. Uiteraard zijn er veel kerstdecoraties toegevoegd en glinsteren zowel Hogsmeade als Diagon Alley in allerlei warme lampjes. Daarnaast is er speciale merchandise, helemaal gericht op de feestdagen. In Diagon Alley kan men genieten van optredens van Celestine Warback and the Banshees, met een show die speciaal voor de kerst gemaakt is. Als laatste heeft The Frog Choir hun repertoire aangepast naar seizoensgebonden melodietjes. Genoeg te beleven dus!

Eten uit de lucht

“Your mother can’t produce food out of thin air,” said Hermione. “No one can. Food is the first of the five Principal Exceptions to Gamp’s Law of Elemental Transfigur–” (Rowling, 2007).

Ondanks dat het eten niet op magische wijze verschijnt, hebben de chefs van Universal ook dit jaar hun stinkende best gedaan met het creëren van feestelijke maaltijden. Ook al is het verkrijgen van eten door COVID-19 wat moeizamer dan normaal, er is nog altijd de overheerlijke warme boterbier, die elke jaar rond kerst verschijnt.

In voorgaande jaren was er een projectie op het kasteel van Hogwarts, maar ook dat is dit jaar helaas geschrapt. Ondanks het feit dat niemand uit Nederland het deze kerst waarschijnlijk live kan meemaken, zijn er gelukkig nog genoeg YouTube-kanalen met YouTubers die wel het voorrecht hebben om de parken momenteel te bezoeken. Zo zijn we er toch nog een beetje bij. Zelf kan ik altijd uren kijken naar TheTimTracker. Arthur Weasley zou vast versteld staan van de mogelijkheden van dit digitale videoplatform!

 

Geschreven door Liona (Instagram: @Liona1997)

Bronnen:
universalorlando.com
en.wikipedia.org
orlandoinformer.com
– Rowling, J. K. (2007). Harry Potter and the Deathly Hallows. Bloomsbury.

 

⚡Volg ons op Facebook en YouTube voor het laatste Harry Potter nieuws, geruchten, weetjes, theorieën, quizzen, en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *