Fanfiction in een nieuw jasje

Lost in Harry Potter. Wie wil dat nou niet? Kunnen ronddwalen in de gangen van Hogwarts, de lessen volgen en zelfs je favoriete personages ontmoeten. Dit is stiekem de droom van elke Potter-fan. Het kan allemaal in fanfiction-verhalen!

Fanfiction

Ik las laatst een boek op Wattpad, een app voor je telefoon of tablet waarop mensen hun zelf geschreven verhalen kunnen plaatsen. Sommige boeken worden zo goed gelezen dat ze zelfs uitgegeven worden of verfilmd (een voorbeeld hiervan is After), maar daar gaan we het nu niet over hebben. Ik wil het gaan hebben over de fanfiction-serie van Touchofmystery en dan vooral de Lost-in-Harry-Potter-serie. 

Lost in Harry Potter

Even kort over het boek: Zou de wereld van Harry Potter kunnen bestaan in een andere dimensie? Of is en blijft het een boek waar je niet aan mag komen. Dit is wat Robin Montange zich afvraagt als ze op een zeer vreemde, maar typische Robin-manier terecht komt in de wereld van tovenaars: een loerende oorlog en personages waar ze eigenlijk geen afscheid van kan nemen. Lukt het haar om Harry te helpen? Of raakt ze verwikkeld in haar eigen avontuur, waardoor het haar vrijwel onmogelijk wordt gemaakt om Harry te helpen. Liefde ligt gevaarlijk dicht op de uitkijk, net zo dicht als Voldemort en zijn dooddoeners.

Allereerst moet ik zeggen dat het verhaal heel goed in elkaar zit. Er zitten plottwisten in die je totaal niet verwacht. Dingen die eigenlijk fictie zijn maar zo goed in het verhaal passen dat het lijkt alsof je in plaats van het verhaal door Harry’s ogen aan het bekijken bent, je het verhaal kijkt vanuit een toeschouwer die overal dichtbij zit. Een echte aanrader om te lezen! Er zijn op dit moment zes delen te lezen, dus genoeg om de komende winter door te komen lijkt mij. 

De wereld van fanfiction is niet altijd zo zoetsappig als het lijkt. Het ene verhaal zit beduidend beter in elkaar dan het ander. De ene schrijver heeft namelijk net iets meer feeling voor een boek dan een andere, maar dat maakt het niet per se slecht. Wattpad staat vol met Harry Potter-fanfiction, dus er is voor ieder wat wils.

Hebben jullie zelf nou een fanfiction gelezen waarvan je vindt dat die uitgelicht moet worden? Laat het dan vooral aan de redactie weten en misschien komt dit verhaal in onze nieuwsbrief terecht. 

 

Geschreven door Sanne

Bronnen:
Wattpad.nl

⚡Volg ons op Facebook en YouTube voor het laatste Harry Potter nieuws, geruchten, weetjes, theorieën, quizzen, en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *