DIY: Harry Potter deurmat

Voor deze maand heb ik voor jullie weer een leuke DIY: maak je eigen Harry Potter deurmat! Ik kreeg online namelijk geen deurmat naar mijn zin gevonden, dus dacht ik ‘ach ik ga gewoon proberen om er zelf eentje te maken, dan is het namelijk wel helemaal naar mijn zin’ én uniek want er is er maar één van, en nog lekker goedkoop ook… Op de snijplotter en de snijmat na heb ik alles bij de Action gekocht. Dit was voor mij ook iets nieuws, dus het was op goed geluk. Ik ben erg blij met het eindresultaat van mijn eigen geschilderde deurmat. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder…

Benodigdheden

Wat heb je nodig?
– Een deurmat
– Een tube verf
– Een kwast, niet te grof en niet te dik
– Een snijplotter
– Een snijmat (30x60cm)
– Afplaktape
– Spuitverf
Wanneer je geen snijplotter hebt kan je ook gewoon een groot vel karton hiervoor gebruiken en een hobbymesje.

Stappenplan

1. Ik heb in de Silhouette Studio een sjabloon ontworpen, die ik in twee delen van 20x60cm heb uitgesneden in vinyl (stickerfolie). Wanneer je geen snijplotter hebt kan je ook een mooi ontwerp op stevig karton zetten en dit met een hobbymesje uitsnijden en vervolgens dit op de mat vastplakken met schilderstape. Alleen moet je dan wel goed opletten met de verf aanbrengen, omdat die dan niet heel nauwkeurig strak op de deurmat vast zit.


2. Ik heb het sticker sjabloon eerst 24 uur laten hechten op de mat voor ik begon.

3. Als eerst probeerde ik het met spuitbusverf, maar al snel kwam ik erachter dat dit niet ging werken. Dus ben ik met acrylverf en een kwast verder gegaan. Ik heb er uiteindelijk drie lagen acrylverf op gedaan.

4. Pas toen ook de laatste verflaag goed droog was heb ik het sticker sjabloon er vanaf gehaald.

5. En als laatst heb ik de randen van de mat nog goed afgeplakt en heb ik de rubberen buitenrand van de mat bespoten met gouden spuitverf.

Veel plezier met het maken van deze leuke DIY!

Geschreven door Samantha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *