Helena Bonham Carter: weetjes

Helena Bonham Carter kennen Harry Potter fans natuurlijk allemaal als de actrice die Bellatrix speelt. Als telg van beroemde familieleden is het niet gek dat Helena het acteervak heeft gekozen, of erin gerold is. Haar oudoom was namelijk een filmregisseur. Ze wist al van jongs af aan hoe die wereld in elkaar zit. Ondanks dat ze op haar vijftigste bang was om door leeftijdsdiscriminatie uit haar carrière gejaagd te worden, is ze nu op haar gelukkigst!

Naam: Helena Bonham Carter

Geboren: 26 mei 1966 Londen

Kinderen: Nell en Billy Burton

Jaren actief: 1983-heden

Bekend van: Harry Potter, The Crown en The Wings of the Dove

Helena & Tim Burton
De meeste Harry Potter fans zullen ook wel weten dat Helena een relatie heeft gehad  met de welbekende filmregisseur Tim Burton. Zijn meesterwerken zijn onder andere: Edward Scissorhand (1990), Beetlejuice (1988), Sleepy Hallow (1999) en Charlie and the Chocolate Factory (2005).  Helena en Tim hebben al jarenlang samengewerkt in wel acht films! In december 2014 zijn Helena en Tim helaas uit elkaar gegaan na een relatie van 13 jaar. De vraag is, zijn ze nog vrienden?

‘Bang om vijftig te zijn’
Helena was naar eigen zeggen doodsbang om vijftig te worden. Ze was bang dat alles dan zou afdalen, maar niets is minder waar. “Ouder worden is een zegen die veel meer vrouwen zich zouden moeten realiseren, wees niet bang”.

Helena is blij dat er tegenwoordig ook niet echt meer sprake is van leeftijdsdiscriminatie in de filmwereld. “Ik voel me beter dan ooit tevoren. Toen ik jong was werd je in de televisiewereld vanaf je dertigste al als oud gezien, nu zie je steeds vaker karakter gedreven shows op televisie, waardoor er veel meer keuze en werk is”.

Na 39 jaar in het vak heeft ze nog de tijd van haar leven. Helena zou niet weten wat ze moet doen zonder haar passie in het acteren. Ze is binnenkort te zien in de tweede film van Enola Holmes.

Kijk hieronder een transformatie-video van Helena van 17 tot 56 jaar oud:

 

Geschreven door Cynthia – (Instagram: @cynthiadaanen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *