Harry Potter studio’s tour review

In het jaar 2022 mocht ik eindelijk mijn droom verwezenlijken om een wandeling te maken in de Harry Potter studio’s tour. Lees snel verder als je wilt weten wat ik ervan vond.

Busreis vanaf Londen

We hadden een busreis geboekt vanaf Londen naar Watford waar de Warner Bros studio’s liggen. Dat was al een genot, want je ziet ook een stukje van Engeland wat je normaal gesproken niet snel ziet.

Wanneer je daar aankomt zie je al vrij snel de filmstudio liggen. Je komt aan bij zo’n busparkeerplaats, maar je ziet in feite daar nog vrij weinig van Harry Potter, totdat je naar de ingang loopt. Dat gaf me net het gevoel of ik zelf in een film ging spelen, vooral als je geluiden hoort van een set. Ik geloof namelijk dat een gedeelte van die studio nog gebruikt wordt.

Entree van de studio

Het voelde eigenlijk onwerkelijk dat ik er was. Buiten de entree kon je gelijk een foto maken met de schaakpionnen van de eerste film. Nadat je de entree betreedt zie je een hele mooie hal waar in het midden de draak hangt, wat echt net levensecht is. Daarnaast heb je nog een restaurantje en een paar outfits uit de Fantastic Beasts films.

Studio tour

Nu ga ik het met minder details over de rest van de tour hebben, want het is natuurlijk het leukst wanneer je daar zelf bent!

Het begint met een leuk verhaal van twee Harry Potter acteurs, en uiteraard ook met leuke humor erin. Als eerst zie je de great hall of Hogwarts met de grote magische deuren die voor je neus opengaan, het was echt geweldig! Wanneer je daar doorheen gaat lopen komt je in de megagrote hal van de studio waar je sets decor ziet staan. Het was gewoon net reizen in de Harry Potter films. Tussen het decor kun je ook foto’s en filmpjes van jezelf maken. Je kunt gratis foto’s maken met je eigen telefoon, maar je kunt ook een filmpje maken waar je vliegt over Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Daar zit wel een prijsje aan.

Aan het einde van het tour zie je meer make-up technieken en zie je hoe de film in elkaar is gezet. We hadden wel een tijdslot, maar het was het bezoeken echt dubbel waard. Ik kan heel erg aanraden om te gaan, het is te mooi en te leuk om niet te doen.

Geschreven door Cynthia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *