DIY Harry Potter onderzetters

Kun je nou niet genoeg krijgen van Harry Potter-merchandise en wil je zelf eens de handen uit de mouwen steken? Dan ben je met deze DIY aan het juiste adres. Ik raad deze DIY wel aan als je dit vaker wilt doen, anders is het zonde om alles in te kopen. Dus het vergt wel wat van je geduld en portemonnee, maar het plezier en resultaat mag er wezen. En het leukste? Je kunt er ook nog helemaal je eigen draai aan geven.

Benodigdheden

Verkrijgbaar bij Polyestershoppen.nl:
– Epoxy Resin – Resion UV epoxy LV
– Mallen – Ronde of geode onderzetters
– Mengbekers en spatels – 1 grote mengbeker kan voldoende zijn. Voor kleinere mengbekers zou ik gewoon wegwerp bekertjes gebruiken van de supermarkt.
– Handschoenen
– Pigmenten – Metallic wit, zwart en goud
– Verfstift – goud en zwart

Verkrijgbaar bij Bol.com:
– Harry Potter ice cube mal – bruine variant

Overig:
– Hetelucht tool
– Keuken weegschaal
– Doos of bak die over de mallen kunnen
– Schuurpapier – fijne korrel
– (veiligheids)bril

Instructies

LET OP! Zorg voor een goede ventilatie in de ruimte. De dampen kunnen invloed hebben op je gezondheid bij langdurig gebruik. Koop eventueel een dampmasker. Zorg er dus voor dat, voordat je begint, je tenminste bedekkende kleding aantrekt, handschoenen en een bril op zet. Leg onder de mallen ook iets van een plastic zak, zodat je werkblad netjes blijft.

1. Kleur 3 sjablonen van de Harry Potter-mallen in. Slabloon en kleur naar keuze. Het gaat makkelijker als je de mal binnenste buiten drukt (zie foto).

2. Weeg in een mengbeker de resin en verharder af met verhouding 1:2 op de keukenweegschaal. Begin met 100 gram resin en 50 gram verharder. Is het niet genoeg, dan kun je altijd wat bijmaken.

3. Schenk vervolgens ¾ van de beker over naar een ander mengbekertje. Doe daar een schone spatelpunt witte pigment in en meng dat goed door elkaar.

4. Giet met de witte resin een laagje van ongeveer 3 millimeter in de onderzetter mallen. Mocht de resin niet gelijk de hele bodem bedekken, kan je met de spatel de resin verspreiden, tot de hele bodem is bedekt. Doe hetzelfde met de doorzichtige resin in de mallen met ingekleurde figuurtjes.

5. Brand met de hetelucht tool de luchtbelletjes uit de resin, zodat het een mooi geheel wordt.

6. Laat beide mallen ongeveer 24 uur uitharden onder een doos of bak. Kijk tussendoor of er luchtbellen ontstaan. Zo ja, blaas ze weg.

7. Wanneer de Harry Potter figuurtjes hard genoeg zijn, haal je ze eruit. De onderzetters laat je zitten.

8. Herhaal stap 2. Verdeel na het mengen de resin over 4 bekers. 1/3 voor wit, 1/3 voor zwart, klein beetje voor transparant en de rest voor wit. meng de kleuren weer goed door.

De volgende stappen doe je per onderzetter.

9. Schenk een klein beetje transparante resin in het midden van de onderzetter. Doe daar een van de Harry Potter figuurtjes op. Giet een van de kleuren om het figuurtje heen. Giet langs de zijkant wit. Nu kun je een beetje spelen met de vormen en de kleuren met een spatel lichtjes mengen. Zorg wel dat er niet teveel kleur langs de zijkant komt. Zorg dat de figuurtjes niet uitsteken.

10. Herhaal stap 6.

11. Meng weer een beetje resin (50:25), giet een heel dun laagje over de onderzetters als topcoat.

12. Herhaal stap 6.

13. Als de onderzetters helemaal hard zijn en niet buigzaam, kun je ze ontmallen. Schuur de randjes van de bovenkant lichtjes op, zodat er een mat randje ontstaat. Die kun je vervolgens kleuren met een de verfstift naar keuze. Laat ze nog een paar uur goed drogen en voilà, je eigen Harry Potter onderzetters!

Uiteraard kun je deze onderzetters zo leuk maken als je zelf wilt, met andere kleuren en figuurtjes. Heel veel plezier en ik hoop dat ze er net zo mooi uitkomen!

 

Geschreven door Jamila van Zijtveld
Instagram: @vz.resin.art en @jamilavz
Tiktok: @vz.resin.art

⚡Volg ons op Facebook en YouTube voor het laatste Harry Potter nieuws, geruchten, weetjes, theorieën, quizzen, en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *