Fanatical Fics and Where to Find Them – de leukste fanfiction podcast!

Wie is Draco vandaag? Hoe lang duurt het om een wortel te eten? Welke zwaardvechtende Harry is de beste? Deze podcast zorgt voor een heleboel gelach, een paar mentale littekens en een nieuwe Harry Potter wereld waardoor je gaat twijfelen wat nou in de boeken stond en wat je nu uit fanfiction kent.

Ik dacht altijd, fanfiction, daar begin ik niet aan. Er hangt het stigma omheen dat het voornamelijk voor en door jonge tieners is geschreven en dat het een beetje een aparte wereld is. Inmiddels weet ik, het is een gestoorde wereld maar het is het absoluut waard! Ik ben geïntroduceerd aan de wereld van fanfiction door de podcast Fanatical Fics and Where to Find Them. Een fanfiction podcast door twee Amerikaanse dames die fanfiction op een ontzettend leuke manier overbrengen.

Elke aflevering krijgen we één of twee nieuwe verhalen te horen, de ene met personages die de boeken heel goed reflecteren, de andere met een zwaardvechtende Harry. Voor ze aan het verhaal beginnen is er altijd de mogelijk om mee te doen aan voorspellingen voor het verhaal. Je mag drie voorspellingen maken aan de hand van de titel, het genre en na welk boek de fanfiction is geschreven, deze mag je insturen via social media om echt mee te doen! Er komt natuurlijk veel romantiek langs, maar ook avontuur, actie, drama en humor.

Hoewel de latere afleveringen wat meer gelikt zijn raad ik absoluut aan om bij het begin te beginnen. Toen ze net met de podcast begonnen was het nog een beetje rommelig, maar er zitten echt ontzettend leuke verhalen bij die je eigenlijk niet mag missen! Eén van mijn favoriete afleveringen is nummer 36: “Please! Not While I’m In The Shower!”, een fanfiction over wat er zou gebeuren als Voldemort echt kwam als je zijn naam uitspreekt. Het is een hilarisch voorbeeld van hoe je de boeken kan gebruiken om nieuwe scenario’s te maken.

Voor mij is Fanatical Fics and Where to Find Them de perfecte podcast om leuk en luchtig mijn dag mee af te sluiten. Ik hoop dat jullie eens een paar afleveringen gaan proberen, laat vooral in de reacties weten wat je ervan vond!

Geschreven door Elise

Bron:
Spotify – Fanatical Fics and Where to Find Them van Seqouia Simone en Kim Harris (ook beschikbaar op andere audio mediums)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *