Diagon Alley Lego

Vorige zomer is het nieuwe Diagon Alley Legopakket uitgekomen. Inmiddels heb ik dit pakket aangeschaft en ben ik klaar met bouwen. Ik ben een aardige tijd zoet geweest met het bouwen, maar heb er wel veel plezier aan beleefd. Het leek me daarom leuk om hier een artikel over te schrijven.

Inhoud

De Diagon Alley Legoset heeft een totale afmeting van ongeveer 29 cm hoog, 102 cm breed en 13 cm diep en zit tot de nok toe vol met authentieke details. Het pakket bestaat totaal uit elf zakjes. De zakjes zijn genummerd, zodat het makkelijk te volgen is waarmee je moet beginnen en hoe je verder gaat. De beschrijving is verdeeld over vier boekjes. Per boekje vind je één basisplaat voor twee huisjes. Ik vond dat de boekjes erg duidelijk zijn, zoals we ook van Lego gewend zijn.

Opbouw

Drie van de vier basisplaten bestaan uit een grote winkel en een kleine winkel. De vierde basisplaats heeft een grote winkel en een klein straatje.

Op de eerste basisplaat komen Ollivanders en Scribbulus Writing Implements. Ollivanders is een grote winkel en Scribbulus een kleintje. Beide hebben ze een bovenwoning. Bij Ollivanders zit er een trap in verwerkt die je ook nog kan uitklappen. Een leuk detail is dat er talloze toverstafdoosjes in de winkel zijn te vinden. In de etalage staan doosjes met toverstaffen en een kaars. In de etalage van Scribbulus staat een mooie perkamentrol uitgestald.

De tweede basisplaat is de Quidditch Shop (Quality Quidditch Supplies) en The Daily Prophet. De voorpui van de Quidditch shop staat wat schuin, dit geeft wel echt een mooi effect. In de kleine etalage staat een paspop met een Quidditch outfit aan en in de grote etalage ligt de Nimbus 2000 te stralen. In de Quidditch shop is ook van alles te zien, zoals vakken waar de kleding te koop is maar ook een rek met diverse slagknuppels en een Quidditchkoffer. Ook hangen er bezems om uit te proberen. In de Daily Prophet is niet heel veel te zien. Wel hangt er een groot spinnenweb met een spin erin, en hangen er wat posters en staat er een krat met wat Daily Prophets. De fotograaf zit er ook bij en staat al met z’n camera klaar voor de signeersessie van prof. Lockhart.

De derde basisplaat is de boekenwinkel Flourish & Blotts de ijssalon Florean Fortescue’s Ice Cream Parlour. Bij Flourish & Blotts staat Molly met haar gezin vooraan bij de signeersessie van prof. Lockhart, waar Harry met Lockhart klaar staat om door de Daily Prophet fotograaf op de foto te worden gezet, terwijl Draco minachtend op de trap staat toe te kijken. Bij de ijssalon staat zelfs een tafeltje met stoeltjes op het dak én een lekkere ijscoupe op een tafeltje op het terras.

Op de vierde basisplaat staat Weasleys Wizards Weezies. Ik vond het erg leuk om ook de pop die boven het raam uit komt erin te bouwen, en je kan de arm ook gewoon bewegen waardoor het lijkt als hij ook echt z’n hoed op en af doet. Het is echt een kleurrijke en gezellige winkel en er is van alles te zien. Je komt bijna ogen te kort. Dit was ook mijn favoriet om te bouwen. Tussen Flourish & Blotts en Weasleys Wizards Weezies in is de opening om naar Knockturn Alley te gaan. En dit is een lekker scheve bedoeling. Door de bouwstijl hiervan weet je meteen dat je hier beter niet naartoe kunt gaan.

Toen ik alle vier de basisplaten helemaal gebouwd had, kon ik ze erg makkelijk aan elkaar klikken, zodat ze mooi tegen elkaar aan staan. De Diagon Alley Lego is geen goedkoop pakket, maar het is zekers z’n geld waard!

 

Geschreven door Samantha

Bron:
www.lego.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *