DIY Golden Snitch

Bij Quidditch is de Golden Snitch de belangrijkste bal van het spel. The seeker die als eerste de Golden Snitch vangt, zorgt er namelijk voor dat zijn of haar team wint! Als echte Harry Potter fan is het natuurlijk leuk om zelf een Golden Snitch te hebben, en het is nóg leuker om er zelf eentje te maken. Een tijdje terug vond ik op een knutselpagina een duidelijke uitleg om een Golden Snitch te maken. In dit artikel deel ik deze uitleg met jullie. Lees dus snel verder.

Benodigdheden

– pingpong balletje
– oplaadsnoertje
– plastic kerstveren/takken of een kunstvaren
– lijm/secondelijm
– schroef
– 2 magneetjes
– goudspray
– stolp
– rietje
– eventueel HarryP font (te downloaden op internet; zie Bronnen onderaan)
Je kunt bijna al deze benodigdheden bij de Action kopen. De kerstveren/takken vind je wellicht ook bij een kringloop, maar zeker op bijvoorbeeld AliExpress.

Instructies

1. Ten eerste maak je de met het oplaadsnoertje de welbekende lijntjes van de Golden Snitch op het pingpong balletje door deze erop te lijmen. Dit kan nog best wel even een lastig klusje zijn. Het is handig als je bijvoorbeeld eerst met pen de lijnen op het balletje tekent, zodat je goed ziet waar je het snoertje vast moet lijmen. Druk vervolgens het snoertje goed aan, zodat deze stevig vast zit.

2. Vervolgens maak je de vleugels van de Golden Snitch. Hiervoor kun je plastic kerstveren/takken gebruiken. Ik heb hier zelf een goudkleurige kunst varentak voor gekocht bij de Action. Het is de bedoeling dat je aan één kant van de tak de bladeren eraf haalt, zodat je het geraamte van de vleugels van de Snitch krijgt. Knip de tak ook op de gewenste lengte. Plak vervolgens de vleugel aan het balletje vast. Let er wel op dat je de vleugels niet te ver naar laat uitsteken, omdat de glazen stolp er nog overheen moet kunnen. Nu begint je Snitch al vorm te krijgen.

3. Lijm aan de onderkant van je Snitch een magneetje vast, zodat hij makkelijk rechtop kan blijven staan en niet wegrolt.

4. Om de Snitch af te werken spuit je deze goud met gouden verf spray. Nu komt je Golden Snitch tot werkelijkheid. Laat hem goed drogen voordat je naar de volgende stap gaat.

5. Hierna ga je verder met de stolp. Hiervoor heb je een rietje nodig en een schroef. Het rietje spray je ook eerst goud.  Wanneer deze goed droog is, knip je het rietje wat korter dan de schroef. De schroef doe je door het rietje en maak je vast in het houten plateautje van de stolp. Bovenop de schroef lijm je het andere magneetje. Nu kun je de Snitch op de houder plaatsen en blijft hij goed staan.

6. Ten slotte maak je het naambordje van de Golden Snitch voor in de stolp. Wanneer je een beetje goed bent met computers kun je het HarryP font downloaden en zelf een naambordje maken om deze in de stolp te zetten.

Ik heb zelf een afbeelding in Photoshop gemaakt met als basiskleur zwart, een goudkleurig kader erin en in het HarryP font in goudkleurig de tekst ‘Golden Snitch’. Vervolgens heb ik de afbeelding op stevig wit papier uitgeprint, en uitgeknipt en tegen het rietje aangezet. Het naambordje kun je zo groot of klein maken als je zelf wilt. 

En dan is je Golden Snitch helemaal klaar!

 

 

Geschreven door Samantha

Bronnen :
www.dafont.com (HarryP lettertype)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *