DIY: MACUSA toverstaf registratie

Als heks of tovenaar ben je verplicht om je toverstaf te registreren bij het Magical Congress of the United States of America (MACUSA). Zeker ook wanneer je je staf mee naar het buitenland wilt nemen. Deze toverstaf registratie is erg leuk om zelf te maken. Ik heb dit gedaan via de DIY van site Wizardry Workshop van Muggle Magic. Wanneer je hier een account hebt (wat gratis is) kun je dit bestand gewoon downloaden. De DIY is wel geheel Engelstalig. Hieronder leg ik uit hoe ik het gedaan heb.

Benodigdheden

Wat heb je nodig?
Printer
– Steviger papier
– Schaar
– Lijm
– Pen of Potlood
– Liniaal
– Hobbymesje
– Snijmat

Stappenplan

1. Origineel is het bestand op A3-formaat verdeeld over verschillende delen op A4-formaat die je na het uitknippen aan elkaar plakt. Persoonlijk vond ik het dan erg groot worden. Ik heb het bestand dus wat aangepast in een fotobewerkingsprogramma, zoals de Silhouette Studio, naar A4-formaat. Ook het bestand van de envelop waar je registratieformulier in moet, heb ik hier op aangepast. 

Het is een dubbelzijdige print, dus je moet goed opletten dat je beide even groot maakt en de achterkant horizontaal spiegelt voor je het afdrukt.

2. Wanneer je de bestanden geprint hebt, kun je ze gaan uitknippen. Daarna leg je de achterzijde naar boven op de tafel, en vouw je het langste deel tot aan de eerste lijn om; nu zie je een deel van de kant die je moet invullen. Dan draai je het vel om met de kant die je moet invullen naar boven en vouw je de korte kant naar binnen tot aan de vouwlijn. Vervolgens doe je het formulier dicht. Dan zie je de lange smalle kant die je moet invullen bovenop. 

3. Dan gaan we de envelop printen en uitknippen. Je hebt een deel met plakrand voor de basis van de envelop en twee punten met een plakrand. De langste punt plak je boven aan de achterkant van waar het embleem van MACUSA zit en de korte punt plak je op hetzelfde stuk aan de onderkant. Dan vouw je de plakrand van de envelop om, maar je lijmt deze nog niet. Daarna vouw je de envelop zelf dubbel, en zorg je dat beide punten om gevouwen zitten over de andere kant. 

4. Op de lange punt zie je een pijl naar beneden staan. Ter hoogte van die pijl zet je naast de punt aan beide kanten een stipje, nou vouw je de lange punt weer omhoog en de envelop vouw je weer open. Maak met je liniaal en pen (of potlood) een streepje van punt tot punt, pak vervolgens je hobbymesje en de snijmat en maak langs je liniaal over het streepje een sneetje. 

5. Smeer hierna je lijm om de plakrand van de envelop en maak de envelop dicht. Let wel op dat beide punten er niet tussen zitten. Dan plak je aan de onderkant de korte punt vast op de envelop, zodat de envelop aan de onderkant dus mooi dicht is. Nu kan je het toverstaf registratieformulier in de envelop schuiven, en schuif je het einde van de lange punt in de snee die je gemaakt hebt, tot je de pijl naar beneden niet meer ziet. 

Je MACUSA toverstaf registratieformulier met envelop is klaar!

Wanneer je het formulier volledig hebt ingevuld kun je aan de korte zijde 1 vierkant deel eraf knippen en bij de toverstaf in de houder bewaren. De rest kan gewoon in de envelop blijven.

Veel plezier met deze DIY!

Geschreven door Samantha

Bronnen:
http://wizardryworkshop.com/
https://www.youtube.com/watch?v=OjygcvCWeVo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *