Hogwarts Legacy reserveerbaar!

Hogwarts Legacy is dé veelbelovende aankomende game die zich afspeelt in de Wizarding World en wordt ontwikkeld door Avalanche Software. De game wordt gepubliceerd onder het Portkey Games label van Warner Bros. Interactive Entertainment. Hogwarts Legacy komt, na een aantal keer uitgesteld te zijn, naar verwachting in februari 2023 uit op Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en Nintendo Switch.

Bij Bol.com kun je nu alvast de versie voor de PlayStation 4 en 5, Xbox One en Xbox Series X reserveren vanaf €59,99.

De game heeft zowel een standaard editie, deluxe editie als collectors editie:

Verhaal

Hogwarts Legacy speelt zich af in de 19e eeuw, en volgt het verhaal van een student die aan het begin van het vijfde jaar instroomt op Hogwarts. Die student is de sleutel tot een oud geheim dat de tovenaarswereld bedreigt. Het personage kan namelijk een oude en mysterieuze soort magie manipuleren, en juist die magie zal de speler moeten gebruiken om uit te zoeken waarom deze oude magie juist nu plots terugkeert, alsook wie en waarom ze deze magie willen gebruiken. Er zwerven duistere tovenaars door de gehele tovenaarswereld, en een mogelijke opstand van de Kobolden begint vorm te krijgen.

Game

Hogwarts Legacy is een open wereld role-playing game. Tijdens het spel zal de speler zich aansluiten bij een van de vier Hogwarts houses en lessen (zoals toverspreuken, verweer tegen de zwarte magie, vliegen op een bezem, kruidenkunde en toverdranken) volgen op Hogwarts. Daarnaast kunnen spelers nog andere locaties zoals Het Verboden Bos, Zweinsveld en Goudgrijp verkennen. Verder zal Hogwarts voor spelers verschillende kerkers, geheime gangen en ruimtes onthullen. Ook zullen er uitdagende puzzels te vinden zijn.

Het is mogelijk om zelf het personage aan te passen naar eigen smaak. Zo is het mogelijk om het geslacht en Hogwarts house te kiezen. Naast dat je het uiterlijk volledig zelf kan bepalen, zal je wellicht ook kunnen kiezen hoe de stem klinkt, of welk soort toverstaf de je wilt gebruiken. Daarnaast zullen er verschillende mogelijkheden zijn om het personage te upgraden, door bijvoorbeeld nieuwe spreuken te leren, deel te nemen aan bezemsteelraces, toverdranken te brouwen en te duelleren met verschillende tegenstanders. Ook de Kamer Van Hoge Nood krijgt een centrale rol in het spel tijdens het ontwikkelen van je personage. Deze ruimte kan de speler volledig naar wens aanpassen, om hier vervolgens verschillende spreuken en brouwsels te oefenen, en een persoonlijke collectie van magische wezens te verzorgen.

Het personage zal verschillende soorten spreuken leren, toverdranken te brouwen, en duel-technieken te perfectioneren, resulterend in een volledig eigen speelstijl. Enkele van de bevestigde spreuken zijn onder andere Accio, Incendio, Petrificus Totalus en Avada Kedavra. Tijdens een duel kunnen gekochte of zelfgebrouwen items gebruikt worden om tegenstanders aan te vallen, maar ook om de speler zelf een boost te geven. Verder kunnen magische wezens worden getemd, verzorgd worden en worden gebruikt als vervoersmiddel tijdens het verkennen van Hogwarts en de open wereld daar omheen. Tot deze magische wezens behoren onder andere Draken, Reuzen, Hippogrieven en Delfstoffers. Sommige wezens, zoals de Mandragora, kunnen gebruikt worden om  tegenstanders te verdoven. Het is niet bekend met welke wezens een speler interactie kan hebben.

Er zal ook een moraliteitssysteem in het spel zitten. Keuzes gemaakt door de speler zullen invloed hebben op de rest van het spel. Het zou kunnen zijn dat deze keuzes de speler in staat stellen om een Onvergeeflijke Vloek, zoals Avada Kedavra, te gebruiken. Deze keuzes zullen de speler ook de mogelijkheid geven om vriendschappen met medestudenten te sluiten. Als je een sterke band hebt met deze NPC’s kan de speler hun vaardigheden verbeteren en unieke dialogen vrijspelen om hun verhalen te ontdekken. Deze dialogen kunnen ook nieuwe avonturen onthullen, die de speler samen met deze medestudenten kan aangaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *