DIY pompoentaartjes

In the wizarding world van Harry Potter zijn pompoentaartjes magische taartjes die gevuld zijn met pompoen. Ben jij ook benieuwd hoe ze smaken? Lees dan snel verder hoe je ze zelf kunt maken!

Benodigdheden


– 1 hokkaido pompoen (de standaard, eetbare, oranje pompoen)
– (tafel)suiker
– 2-4 kaneelstokjes
– 1-2 vanillestokje
– kaneelpoeder
– 1 ei
– 1-2 pakjes bladerdeeg
– water
Het is lastig om voor dit recept hoeveelheden aan te geven, omdat het ligt aan de pompoen hoeveel je precies kunt maken en dus ook hoeveel je nodig hebt om hem op smaak te brengen.
Laat het bladerdeeg nog even in de vriezer liggen.

Verder heb je nodig:
– 1 ketel/pan
– spullen om de pompoen te snijden (en eventueel uit te hollen)
– aardappelstamper/staafmixer
– vork & bakje om ei los te kloppen
– lepel
– een oven die voorverwarmd is volgens de instructies van het bladerdeeg (bij twijfel: 220°C)
– een beklede bakplaat die je buiten de oven laat terwijl deze opwarmt

Instructies

Begin met het opensnijden en uithollen van de pompoen. Snijd daarna de pompoen in blokjes.

Waarschuwing: wees erg voorzichtig met het snijden van de pompoen! Laat liever iemand helpen die dit eerder (met succes) heeft gedaan dan dat je jezelf in de vingers snijdt.

Doe al het vruchtvlees (uitgehold of gesneden) in de ketel/pan en vul deze met water zodat alle pompoenstukjes onder water zitten. Snij de vanillestokjes in de lange weg doormidden doe deze samen met de kaneelstokjes in het water.

Kook de pompoen totdat je makkelijk door de stukjes heen kunt prikken. De pompoen is dan gaar. Schud het water af, vis de kaneelstokjes en vanillestokjes eruit en pureer de pompoen met de stamper of de staafmixer. Meestal is dat niet nodig, maar je kunt wat water toevoegen als de puree te dik is.

Schraap het merg (dat is het binnenste) uit de vanillestokjes en voeg dit toe aan de puree. Voeg ook kaneelpoeder en suiker toe om het geheel goed op smaak te brengen en meng alles goed dooreen. Het beste wacht je tot de puree handwarm is, aangezien je dan de smaak pas echt goed proeft.

Tip: voeg niet te veel suiker en kaneel toe. Ondanks dat dit een zoet gerecht is, smaakt pompoen het lekkerst wanneer beide smaken subtiel aanwezig zijn.

Leg de bladerdeegvellen uit en klop het ei los. Schep met een lepel een hoopje pompoenpuree op het midden van ieder vel. Hoe veel je precies gebruikt, ligt aan hoe je de taartjes wilt dichtvouwen. Ik heb verschillende methoden gebruikt en vind het volledig dichtvouwen in een achthoek er het meest Harry Potter uit zien. Bestrijk de randen van de bladerdeegvellen met wat ei en vouw de vellen dicht. Als het goed is, zijn ze nu ontdooid, anders moet je nog heel even wachten.

Bestrijk het dichtgevouwen taartje met wat ei en strooi er wat suiker overheen. Leg de taartjes voorzichtig op de bakplaat. Zorg dat ieder taartje genoeg vrije plek, want bladerdeeg zet altijd een beetje uit. Doe de plaat met de taartjes de oven in en volg de instructies van het bladerdeeg. Meestal wacht ik zelf tot de bovenkant mooi gebruind is en de zijkanten niet meer bleek zijn.
Pompoentaartjes

Daarna is het smullen maar! Ik vind de taartjes het lekkerst wanneer ze een klein beetje afgekoeld zijn maar als je niet daarop kunt wachten, ben dan vooral voorzichtig! De puree is namelijk heet wanneer deze net uit de oven komt.

 

Geschreven door Norah S.

⚡Volg ons op Facebook en YouTube voor het laatste Harry Potter nieuws, geruchten, weetjes, theorieën, quizzen, en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *