Magische krachten en monsters in nieuwe serie ‘Fate: The Winx Saga’

Op 22 januari is de nieuwe serie Fate: The Winx Saga, de live action-verfilming van Winx Club, op Netflix verschenen. Winx Club kennen we waarschijnlijk allemaal wel vanuit onze jeugd.

Magische krachten en monsters

Fate: The Winx Saga is een young adult-serie die gebaseerd is op de Nickelodeon animatieserie Winx Club, bedacht door Iginio Straffi. Het plan is dat de serie in totaal tenminste drie seizoenen krijgt van elk zes afleveringen van ongeveer 60 minuten lang.

Fate speelt zich af in een andere dimensie waarin sommige bewoners beschikken over magische krachten, zoals feeën, en krijgers genaamd specialisten. In het eerste seizoen draait het vooral om de avonturen van vijf feeën, Bloom, Stella, Terra, Aisha, en Musa, die naar de school voor feeën gaan ‘Alfea’, om daar hun magie onder controle te krijgen. Ook de specialisten gaan naar deze school. Ondertussen wordt de school aangevallen door enge monsters, ’the burned ones’. Deze serie is dus zeker een aanrader voor Harry Potter-fans! Er worden zelfs een aantal grappige Harry Potter referenties gemaakt 😉

Cast

In het eerste seizoen missen Flora en Tecna, die namelijk wel in Winx Club te zien zijn. Volgens geruchten zullen zij echter wel in het tweede seizoen verschijnen. Ook ontbraken de heksen, naar die zullen naar alle waarschijnlijkheid een entree maken in het volgende seizoen. Er zijn daarentegen ook een aantal nieuwe personages te zien, zoals Terra (de nicht van Flora) en Dane. 

Hierbij de cast op een rijtje:
– Abigail Cowen als Bloom
– Hannah van der Westhuysen als Stella
– Eliot Salt als Terra 
– Elisha Applebaum als Musa
– Precious Mustapha als Aisha
– Sadie Soverall als Beatrix
– Danny Griffin als Sky
– Freddie Thorp als Riven
– Theo Graham als Dane
– Jacob Dudman als Sam
– Robert James-Collier als Silva
– Eve Best als Farah Dowling

Netflix heeft op dit moment het tweede seizoen nog niet officieel bevestigd, maar de schrijvers van Fate hebben op Twitter al wel aangekondigd bezig te zijn met het schrijven van het tweede seizoen. Nog heel even geduld dus!

 

Geschreven door Feli – (Instagram: @felisuniverse)

⚡Volg ons op Facebook en YouTube voor het laatste Harry Potter nieuws, geruchten, weetjes, theorieën, quizzen, en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *