Halloween vieren met Harry Potter acteurs

Aankomend weekend is het Halloween, dus mogen horrorfilms weer voor de dag komen. Dit jaar moeten we het feest helaas anders vieren. We kunnen in deze tijd niet zomaar naar een event, zoals Halloween Fright Nights. Dat geeft niet, want we kunnen nu lekker voor de buis zitten en griezelen met enge snacks en snoepgoed. Met de volgende spannende films mét Harry Potter acteurs erin kun je de komende dagen wel even vooruit.

The Woman In Black

The woman in black is een Brits-Amerikaanse horrorfilm uit 2012, geregisseerd door James Watkins. De hoofdrol Arthur Kipps wordt gespeeld door Daniël Radcliffe (Harry Potter).

Het verhaal gaat over de jonge advocaat Arthur Kipps die de opdracht krijgt om naar een afgelegen dorpje af te reizen om de administratie van een gestorven cliënt te regelen. Terwijl Arthur alleen in het huis is, begint hij zich steeds ongemakkelijker te voelen wanneer hij telkens dezelfde vrouw ziet. De lokale bevolking van het dorpje wil hem niet helpen om erachter te komen wie de vrouw is. Voordat hij weet heeft hij zichzelf in de nesten gewerkt. Deze film is te zien op Netflix, of je kunt hem hier kopen vanaf € 8,49.
The woman in black

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

Sweeney Todd is een musical-horrorfilm uit 2007, geregisseerd door Tim Burton. Burton heeft de film gebaseerd op de productie van de gelijknamige musical van Stephen Sondheim uit 1979. De hoofdpersonages worden gespeeld door Johnny Depp (Gellert Grindelwald uit de films van Fantastic Beasts) als Sweeney Todd en Helena Bonham Carter (Bellatrix) als Mrs. Lovett. Maar er spelen nog meer Harry Potter-acteurs in deze film, zoals Alan Rickman (Snape) als Judge Turpin en Timothy Spall (Peter Pippeling) als Beadle. De film won een Oscar en twee Golden Globes.

Het verhaal gaat over Benjamin Barker die onterecht wordt veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf, maar weet te ontsnappen. Hij wil wraak. Met het aannemen van een nieuwe identiteit als kapper Sweeney Todd, snijdt hij met zijn scheermes meerdere kelen door. Deze film kun je bij Pathé-thuis.nl bekijken vanaf € 2,99, of je kunt hem hier kopen vanaf € 8,99.
Sweeney Todd

Van Helsing

Van Helsing is een Amerikaans film uit 2004, geschreven en geregisseerd door Stephen Sommers. De film is gebaseerd op het verhaal van de Amsterdamse professor Abraham van Helsing, die ook een vampierkenner blijkt te zijn. De hoofdrollen worden gespeeld door Hugh Jackman en Kate Beckinsale. Deze film staat in deze lijst, omdat Robbie Coltrance (Rubeus Hagrid) de rol speelt van dr. Jekyll.

De beroemde vampierjager Gabriel Van Helsing is op een missie om het kwaad te overwinnen. Niet alleen Dracula heeft zijn aandacht, maar ook het monster van Frankenstein. Bekijk zijn avontuur op Pathé-thuis.nl vanaf  €2,99, of koop hem hier vanaf € 6,98.
Van Helsing

Sleepy Hollow

Sleepy Hollow is een Amerikaanse film uit 1999 van regisseur Tim Burton. De film is gebaseerd op het korte verhaal van de legende van Sleepy Hollow van Washington Irving, uitgebracht in 1819. De legende van Sleepy Hollow speelt zich af in 1790, in de Nederlandse gemeenschap. Ook in deze film speelt Johnny Depp de hoofdrol, namelijk als Ichabod Crane. Micheal Gambon (Albus Dumbledore) speelt hierin de rol van Baltus van Tassel.

In de zeventiende eeuw maken we kennis met het buitenbeentje Ichabod Crane. Met zijn werk als New Yorkse agent wil hij ‘moderne’ middelen in de wereld blazen, maar dat wordt niet getolereerd door de burgemeester. In het dorpje waar Ichabod uiteindelijk naartoe wordt gestuurd, verschijnt een onoverwinnelijke ruiter zonder hoofd. Deze film is te zien op Netflix, of hier te koop vanaf € 3,75.
Sleepy Hollow

Ben je naast Harry Potter fan, ook een horrorliefhebber of zelfs een horrorfanaat? Dan is het advies om zo snel mogelijk een van deze films te kijken!

 

Geschreven door Cynthia – (Instagram: @cynthiadaanen)

Bronnen:
– Pathé.nl
– Wikipedia
– Bol.com

⚡Volg ons op Facebook en YouTube voor het laatste Harry Potter nieuws, geruchten, weetjes, theorieën, quizzen, en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *