Luistertip voor de avonden bij de openhaard

Harry Potter luisterboeken

Iedere Harry Potter-fan zal vast al wel eens of meerdere malen de Harry Potter-boeken hebben gelezen en velen zullen vast ook (weer) de komende koude maanden een marathon gaan houden, maar wisten jullie ook dat op Storytel* de luisterboeken staan? Erg handig voor de momenten waarop je eigenlijk andere dingen moet doen, maar daar niet zo’n zin in hebt…. Je kent het vast wel: die ene wasmand die naar je zit te kijken, uitpuilend van was die nog opgevouwen moet worden, of dat ene verslag dat je nog moet maken voor je opleiding. Ik moet bekennen dat ik tijdens het schrijven van dit artikel ook een luisterboek op heb staan.

Harry Potter luisterboeken

De luisterboeken staan zowel in het Nederlands als in het Engels op Storytel. Hierdoor zijn ze dus voor een grote groep mensen te beluisteren.

De Nederlandse insprekers zijn Jan Meng en Jouman Fattal. Jan Meng is onder veel luisterboeken-luisteraars bekend en dan ook vooral van het inspreken van de Harry Potter-reeks. Jouman Fattal is nog bezig met het inspreken van de Harry Potter-boeken. Deze komen geleidelijk op Storytel te staan. Ik heb beide insprekers geprobeerd bij Harry Potter en de Steen der Wijzen, en ik moet toegeven dat Jouman Fattal erg prettig was om naar te luisteren. Als Jan Meng er niet op had gestaan, zou hij echt de aanrader zijn geweest, maar zelf zou ik tóch voor Jan Meng gaan, omdat ik vind dat zijn stem iets heel fijns heeft om naar te luisteren. Maar beide doen het dus erg goed.

De Engelse luisterboeken zijn ingesproken door Stephen Fry. Vanuit de voorbeelden die bij de boeken staan, kan ik afleiden dat dit echt een superspreker is. En het Engelse accent dat hij heeft, maakt het helemaal af.

Dus: zit, lig of hang je de komende maanden op de bank, stoel, of waar dan ook, en heb je zin in een Harry Potter-marathon, maar wil je eigenlijk een ander alternatief voor het voor de zoveelste keer bekijken van de films? Probeer dan eens een Harry Potter-luisterboek.


Geschreven door Sanne

Bron: www.storytel.com
*Let wel op! Het gaat om een betaalde dienst. Je kunt twee weken gratis luisteren en kennismaken met Storytel. Daarna betaal je een bedrag vanaf € 11,99 per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *