Zevendelige Harry Potter tv-serie aangekondigd door Warner Bros

Warner Bros heeft vandaag bevestigd dat er een nieuwe Harry Potter tv-serie wordt gemaakt! De serie zal te zien zijn op MAX, het nieuwe streamingplatform van Warner Bros. Elk Harry Potter boek zal één heel seizoen krijgen, zeven seizoenen in totaal dus.

 

Harry Potter tv-serie

Er gingen al geruime tijd geruchten rond dat een nieuwe Harry Potter-serie in de maak zou zijn. Het is inmiddels twaalf jaar geleden dat de laatste Harry Potter film in de bioscoop verscheen, maar sindsdien zijn nieuwe producties die zich afspelen in de Wizarding World niet gestopt. Zo ging in 2016 het tweedelige toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child in première en verschenen ook de films van de Fantastic Beasts-reeks. Tevens is dit jaar de Harry Potter game Hogwarts Legacy uitgekomen, wat met miljoenen verkopen een werldwijd succes is. Na al die jaren is er dus nog voldoende interesse in Harry Potter!

Vandaag heeft Warner Bros tijdens een perspresentatie bevestigd dat er daadwerkelijk een nieuwe Harry Potter tv-serie in de maak is.

“Your Hogwarts letter is here.
Max has ordered the first ever #HarryPotter scripted television series, a faithful adaptation of the iconic books. #StreamOnMax”

Zeven seizoenen op MAX

De nieuwe Harry Potter-serie zal te zien zijn op MAX, het nieuwe streamingplatform van Warner Bros. Elk Harry Potter boek zal één heel seizoen krijgen, zeven seizoenen in totaal dus. Het is de bedoeling dat de serie tien jaar lang gaat lopen op MAX. Volgens schrijver J.K. Rowling zal de nieuwe bewerking van haar reeks ‘een mate van diepte en gedetailleerdheid brengen die alleen mogelijk is in een langlopende tv-serie’.

Volgens een poll in onze Facebookgroep vinden fans het vooral belangrijk dat de achtergrondverhalen van de familie Dumbledore, Voldemort en de Marauders goed worden uitgewerkt én dat Foppe de Klopgeest (Peeves) en het WK Zwerkbal (Quidditch World Cup) erin voorkomt!

Wat mag volgens jou écht niet ontbreken in een Harry Potter tv-serie? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht, of wordt lid van onze Harry Potter Facebook groep waar je in contact kunt komen met andere Harry Potter-fans uit Nederland en Vlaanderen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *