DIY: Je eigen toverstafhouder in Hogwarts house-style

In de originele Harry Potter mantels zit een toverstaf houder aan de binnenkant van de mantel verwerkt. Als je geen originele mantel hebt, of als je je staf wilt meenemen zonder mantel, kun je zelf een leuke houder maken om aan je broekriem te hangen. Benieuwd hoe je dat doet? Lees dan snel verder.

Benodigdheden

Wat heb je nodig?
– 2x zwart vilt (minimaal 30x20cm)
– 2 stukken vilt in de kleuren van je Hogwarts house
– naaimachine of gewoon naald en draad
– spelden
– lijm
– schaar

Stappenplan

1. Neem je eerste vel zwart vilt en knip deze in 2 stukken van 30cm hoog en 10cm breed, zodat je 2 stroken hebt die even hoog en even breed zijn. De tweede strook maak je vervolgens 5cm korter, waardoor die 25cm wordt. Beide leg je even aan de kant.

2. Van het tweede vel zwart vilt knip je een strook van 22cm hoog en 3,5cm breed. Daarna pak je er de strook van 25x10cm bij, en leg je de smalle strook er schuin op. Zorg dat het einde van de smalle strook gelijk ligt met de bredere strook, zowel aan de onderkant als aan de zijkant. Dit speld je even vast, en naai dit aan elkaar vast met een naaimachine. Of als je dit gewoon met de hand doet met naald en draad; let er dan op dat het wel goed vast zit.

3. Leg vervolgens even een toverstaf helemaal tegen de dichte kant, zodat je met spelden de andere zijkant kan vast zetten. Wanneer je ook dit dus hebt vastgezet, pak je het stuk zwart vilt van 30x10cm erbij. Leg beide delen op elkaar, zodat ze onder en aan de zijkanten gelijk liggen. Ook dit speld je even vast, voor je het daadwerkelijk aan elkaar naait. Dan knip je nog 2 strookjes van 12×1,5 cm. Deze vouw je dubbel en zet je aan de achterkant op beide uiteinden met een speld vast, voor je het dit vast naait. Zorg dat je het echt goed vast zet, want deze lussen zijn om de stafhouder aan je riem te kunnen hangen. De basis van de stafhouder is nu klaar.

4. Vervolgens knip je van de 2 kleuren vilt 2 strookjes. De bovenste kleur (rood, blauw, groen of geel) knip je uit op 3,5×0,7cm en de onderste kleur (geel, licht grijs, donker grijs of zwart) knip je uit op 3,5×0,4cm. Deze 2 lijm je onder elkaar aan de opening van waar je de staf in schuift.

5. Verder kunt je er in je huiskleuren een schild op maken en daar de letter of het dier van je Hogwarts house op plakken. Je kunt eventueel ook de letter of het dier er apart op plakken, net hoe je het zelf leuk vind. Als je ook dit gedaan hebt, is je toverstaf houder klaar.

Overigens kun je in het vak achter je toverstaf, je Toverstaf Registratie bewaren. En hoe je die maakt vertel ik je in de volgende DIY.

Veel plezier met het maken van deze leuke DIY!

 

Geschreven door Samantha

Bron:
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *