TikTokkers verkleden zich als filmpersonages

TikTok is helemaal hip. De app heeft meer dan 3,5 miljoen gebruikers in Nederland en dit neemt alleen maar toe. Maar wat heeft Harry Potter ermee te maken? Dat ga ik je vertellen.

In de Harry Potter-films zien we Harry in elk shot met hetzelfde shirt aan. Deze meme ben je ongetwijfeld al eens tegengekomen. Maar je kunt nu de filmpersonages zien in hun ‘dagelijkse kleding’. Georgie van @soupytime plaatste op Tiktok een filmpje waarin ze zichzelf omtovert tot de beroemde personages. Zo laat Georgie haar creaties zien van Ron, Hermione, Harry, Draco, Ginny en nog een aantal anderen. En dat allemaal met geluidsfragmenten van de film op de achtergrond.

Het verkleedfeest van Georgie is al meer dan dertig miljoen keer bekeken. Meer TikTokkers hebben zich hierdoor laten inspireren. Zij hebben hun kleren uit de kast gehaald om hun eigen verbeelding van onze vrienden te creëren. Een overzichtje van filmpjes die ik het leukste vind:

1. Emsonmallari laat met zijn classy looks dezelfde personages zien als de grondlegger, Georgie. 
2. Charlottelooks maakt als je het mij vraagt echt de meest onrealistische kledingcombinaties, maar het is leuk om te zien.
3. Erica.bruno heeft iets met rokjes bij mannelijke personages. Niks mis mee 😉
4. Iamcarmenofficial heeft niet zo begrepen dat Ravenclaw blauw is.
5. Gianmarcomillo doet een poging om stoere outfits te tonen. Je kunt zelf bekijken of dit gelukt vindt.

Helaas heb ik geen Nederlanders kunnen ontdekken die een filmpje hebben geplaatst. Anders had ik deze uiteraard in dit overzicht erbij geplaatst. Daarom een vraag aan de cosplayers hier, alsjeblieft?

Harry Potter heeft opnieuw een hype te pakken en het ziet er naar uit dat het niet stopt. Meer dan vijftienduizend filmpjes zijn te bekijken waarin zowel de outfits van de studenten als van de houses worden vernieuwd naar een eigentijdse versie. Georgie maakte zelfs een tweede variant met de professoren van Hogwarts.

Ben jij al een TikTokker tegengekomen die zich verkleedt als filmpersonage?

 

Geschreven door Mitchel Kleuver (@mckleuverblog)

Bronnen:
https://www.flair.be/nl/lifestyle/tiktok-harry-potter-personages/

https://www.glamour.nl/fashion/a34547151/tiktok-harry-potter-outfits/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *