The Wizard School escaperoom van Escaperoom Alkmaar

The Wizard School escaperoom

26 september was het zo ver! Met een groepje van drie redacteuren en een extra kracht gingen wij op weg naar Escaperoom Alkmaar. In een volgend artikel kunnen jullie onze ervaring lezen, maar we nemen jullie nu alvast graag mee achter de schermen bij dé Harry Potter-geïnspireerde escaperoom van Nederland. 

The Wizard School

Het ontvangst was top, we konden iets drinken, terwijl de kamer The Wizard School werd klaargemaakt. Voordat we begonnen werden we nog getipt: álle zintuigen zouden aan bod komen in deze kamer. En dat is ook zeker weten gebeurd! Voor mij als redelijk fanatieke escaperoom-er was dat een eerste keer. Voor de anderen was alles een eerste keer, want het was hun eerste escaperoom ooit!

En wat een ervaring was het. We hebben geproefd, getoverd, treinen bestuurd en ‘runen’ gelezen, en dat allemaal om de weg naar buiten te kunnen vinden. De kamer zat echt goed ineen met vernieuwende puzzels die zeer zeker uitdagend waren. Zelfs de muziek paste goed bij het thema en maakte de beleving compleet. Achteraf spraken we nog even met Jimmy, de bedenker van The Wizard School.

Toen we vroegen naar zijn inspiratie voor deze kamer, bleek hij zelf niet echt een Potterhead te zijn, maar dat hij vooral op zoek was naar een thema dat geschikt was voor zowel volwassenen als kinderen en voor zowel jongens als meisjes. Harry Potter paste binnen dat beeld, dus ging hij daarmee aan de slag en zo is The Wizard School geboren.

Net zoals de andere kamers in Escaperoom Alkmaar is in deze kamer vrijwel alles geautomatiseerd, op de hints na. Dit betekent dat je zonder tussenkomst van de escaperoombegeleider de kamer kunt doorlopen. Met een app kan deze begeleider bekijken hoe ver het groepje al is, welke puzzels zij al hebben opgelost en waar zij vastlopen.

Escaperoom Alkmaar

We hebben het ook gehad over de andere kamers. Escaperoom Alkmaar heeft zeven kamers, waarvan er twee als zogeheten ‘battle room’ zijn te spelen. Dit houdt in dat je met twee groepjes tegelijk tegen elkaar kunt strijden om te kijken welk team er het snelst uit komt. De moeilijkheidsgraad van een aantal kamers is ook in te stellen, waardoor een kamer zowel door kinderen te spelen is, als dat het uitdagend kan zijn voor volwassenen.

De kamers zitten psychologisch ook goed in elkaar. Jimmy bleek het fantastisch te vinden om te denken over hoe men in zo’n kamer zou staan. Zijn ervaring en skills als goochelaar komen hier zeer zeker van pas. Een escaperoom hoort niet meteen honderd procent duidelijk te zijn. Iemand op een leuke manier op het verkeerde spoor kunnen zetten, is dan natuurlijk ontzettend handig. Over alle onderdelen zijn nagedacht en dat is ook goed terug te zien.

Een uitgebreider verslag van wat we ervan vonden lees je in ons volgende artikel. Wat we wel al kunnen zeggen: mocht je een uitdagende escaperoom zoeken en in de buurt van Alkmaar zijn, of het niet erg vinden een stukje te moeten rijden, dan raden wij de magische beleving van The Wizard School zeker aan! 

 

Geschreven door Norah S. en Cynthia – (Instagram: @cynthiadaanen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *