Maak een echte Weasley kersttrui

DIY Weasley trui

Kerst komt eraan! Voor vele van ons is kerst haast ondenkbaar zonder Harry Potter. In onze familie was het jarenlang een traditie om in de kerstvakantie de nieuwe Harry Potter-film in de bioscoop te bekijken. Zeker de eerste boeken en films geven mij altijd een kerstgevoel. Harry die voor het eerst in zijn leven een kerstcadeau krijgt, het feestmaal in de grote hal, de vrienden om hem heen die het met hem vieren en later de Weasley familie die hem in huis haalt. Één groot warm bad. 

Weasley kersttrui

Het eerste kerstfeest dat Harry viert is misschien wel de belangrijkste in de verhalen. Harry krijgt hier een echte Weasley trui, één van de eerste hints naar hoe de Weasleys Harry’s familie gaan worden. Harry krijgt hier ook zijn onzichtbaarheidsmantel. Een essentieel onderdeel van al zijn avonturen en natuurlijk één van de drie Deathly Hallows. De mantel wordt aan hem gegeven door Dumbledore, die waarschijnlijk op dat moment alle drie Hallows in zijn bezit had, de Elder Wand, de Resurrection Stone en de Cloak of Invisibility. Misschien toch een teken dat Dumbledore op dit punt in zijn leven meer geeft om het goede doen dan om macht en kracht.

Terug naar de Weasley trui! We kennen ze natuurlijk allemaal, de door Molly Weasley gebreide trui met de letter van de voornaam erop. Grappig is dat Ron in het boek een trui krijgt zonder letter. George: “I suppose she thinks you don’t forget your name. But we’re not stupid – we know we’re called Gred en Forge”. De trui van Ron zoals in de eerste film is juist de trui die ik voor me haal als ik denk aan een Weasley trui. Ik dacht een keer in de winter, die wil ik hebben. 

DIY

Ik ben op zoek gegaan naar een tutorial en ja hoor, die bestaat! Lauren Fairweather heeft in haar YouTube video “Turn a Muggle Sweater into a Weasley Sweater! | @laurenfairwx” een hele goede tutorial over het maken van de trui. Maak je geen zorgen, je hoeft namelijk niet de hele trui te breien. De video is een instructie voor het maken van de letter in een al gebreide trui. Dus maak een super leuke trui voor jezelf of je geliefden, of ga uit je dak en maak truien voor je hele familie! 

Benodigdheden:
– Gebreide trui
– Dik wol
– Een extra grote naald
– Schaar

De video legt duidelijk uit hoe je zelf zo’n trui kunt maken. Het hielp mij enorm om in het computerprogramma Word een tabel te maken waarin ik de letter uit werkte, zoals ze in het filmpje ook deed. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe ik de letter T heb uitgewerkt. Zo kun je van te voren zien hoe de verhouding van de letter wordt en dit bijhouden terwijl je hem maakt. Ik vond het ook handig om erbij te schrijven hoeveel vakjes (in de trui V steken) het was per rij, zo hoefde ik niet elke keer opnieuw te tellen. Op die manier kun je ook van te voren een touwtje in de trui knopen bij elk uiteinde van de letter om te zien hoe groot de letter in de trui wordt. Het filmpje is goed te volgen, zelfs als je (bijna) geen Engels spreekt! Vanaf minuut 2:00 laat ze zien hoe ze de letter op papier heeft geprint en hoe ze te werk gaat. In het begin is het een beetje priegelen maar ik beloof je, het wordt steeds makkelijker. Ga ervoor!

Geschreven door Elise 

Bron:
Turn a Muggle Sweater into a Weasley Sweater! | @laurenfairwx

⚡Volg ons op Facebook en YouTube voor het laatste Harry Potter nieuws, geruchten, weetjes, theorieën, quizzen, en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *