DIY Philosopher’s Stone

Philosopher's stone

In the Wizarding World van Harry Potter is de Philosopher’s Stone (Steen der Wijzen) een legendarische substantie met verbazingwekkende magische krachten, gemaakt door de beroemde alchemist Nicolas Flamel. Deze robijnrode steen kan worden gebruikt om het levenselixer te creëren, waardoor de drinker onsterfelijk wordt, en kan bovendien ieder metaal in puur goud veranderen. Lijkt je dit ook wel handig om je bezit te hebben? In dit DIY artikel leggen we uit hoe je zelf een Philosopher’s Stone kunt maken. Lees snel verder hoe.

Benodigdheden
– 50 gram klei (luchtdrogend)
– klei-gereedschap
– acrylverf en krijtjes (rood, oranje, bruin, zwart)
– verfkwast
– lijmpistool
– doorzichtige lijmstaven

Instructies
1. Maak een steenachtige vorm van klei. Dit doe je door een aantal puntachtige hoeken te maken en wat lijnen aan te brengen met het klei gereedschap. Ga net zo lang door totdat je tevreden bent met de vorm.

2. Laat de vorm daarna een aantal uur drogen, voordat je doorgaat naar de volgende stap. Zo krijg je een echte ‘steen’. 

3. Vervolgens verf je de steen rood. Om het er realistisch uit te laten zien, kun je hier het beste meerdere kleuren voor gebruiken. Verf de steen bijvoorbeeld eerst helemaal rood, en breng daarna op een aantal plekken wat oranje, bruine en zwarte verf aan. Hierna kun je er weer met rode verf overheen gaan. Herhaal deze stappen een aantal keer. Laat de verf daarna drogen.

4. Wanneer de verf droog is, ga je er met krijt overheen voor meer reliëf. Je kunt hier dezelfde kleuren voor gebruiken als de verf.

5. Tot slot pak je het lijmpistool en smeer je de steen in met lijm. Zorg ervoor dat je alle plekjes bedekt met een dunne laag lijm.
Pas op voor je vingers, want de lijm is heet!

Bekijk hier een speciale instructievideo:Geschreven door Feli – (Instagram: @felisuniverse)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *