DIY: ‘Wie is Het?’ Harry Potter editie

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik vind het altijd wel leuk en vooral gezellig om op z’n tijd leuke gezelschapspellen te spelen. Maar wat doe je als er bepaalde spellen niet te krijgen zijn in je favoriete thema? Nou dan kan je die natuurlijk altijd zelf maken. Gelukkig is er op het internet erg veel te vinden om zelf spelletjes te maken, ook van Harry Potter. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse varianten te vinden van hoe je zelf een Harry Potter editie kunt maken van het spel ‘Wie is Het?’ Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

Benodigdheden

– Wie is het?-spel borden
– Twee kleuren verf met kwast of verfspuitbussen
– Stevig papier
– Printer
– Schaar
– Eventueel vinyl

Stappen

1. Voor dit spel heb ik gewoon het originele Wie is Het?-spel gebruikt. Ik heb eerst alle houdertjes eruit gehaald, en vervolgens het ene bord zwart en het andere bord goud gespoten.
Op Pinterest kun je ook geheel zelfgemaakte Wie is Het?-borden vinden. Je kunt het natuurlijk helemaal doen zoals je zelf wilt.

2. Daarna heb ik op Pinterest de Harry Potter personage-kaartjes gezocht en deze in een fotobewerkingsprogramma in het juiste formaat gemaakt. De kaartjes heb ik twee keer uitgeprint op stevig papier en uitgeknipt. Vervolgens kun je de kaartjes in de houdertjes steken.
Zie bijvoorbeeld deze Harry Potter personage plaatjes op Pinterest.

3. Toen de borden droog waren heb ik de houdertjes er weer in gezet, zodat het spel weer compleet is, mét Harry Potter personages.

4. De set kaartjes heb ik ook nog wat groter afgedrukt, uitgeknipt en gelamineerd. De deksel van de doos heb heb ik met zwart vinyl (soort matte plakfolie) beplakt, en ik ben nog aan het bedenken hoe ik de doos verder wil gaan afwerken. Ik zit eraan te denken om met goudkleurig vinyl in Harry Potter font de tekst ‘Wie is Het?’ er op te maken.

Ik wens jullie veel creativiteit en daarna speel plezier met je nieuwe zelf gemaakte Harry Potter Spel!
Je kan het spel zo uitgebreid maken als je zelf wilt, zeker als je het echt het hele spel zelf maakt. Ik heb op Pinterest wat voorbeelden gevonden van diverse varianten. Deze vind je hier.

Bekijk hier een voorbeeld tutorial:

 

Geschreven door Samantha

⚡Volg ons op Facebook en YouTube voor het laatste Harry Potter nieuws, geruchten, weetjes, theorieën, quizzen, en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *